Bila je najlepše lice Holivuda, ali i žrtva majčine ambicije

Stekla je slavu kao dete, udala se za slavnog tenisera, razvela, pa ušla u drugi brak. Bogata karijera i uzbudljiv život i mnogo trauma zbog ambiciozne majke.

Ponedeljak, 31.05.2021.

13:46

Izvor: superžena

Bila je najlepše lice Holivuda, ali i žrtva majčine ambicije
Foto:Profimedia

Podeli:

Bruk Šilds danas, 31. maja, puni 56 godina, a skoro toliko je i poznata publici širom sveta - prvu reklamu snimila je kao 11-mesečna beba, bila je to reklama za sapun.

I pre uloge u "Plavoj laguni", u kojoj je glumila sa samo 15 godina, snimala je brojne reklame i njenu dečju lepotu koristili su svi oko nje. Iako je u "Plavoj laguni" nage scene snimala dublerka, sama uloga bila je neprimerena za mladu Bruk.

U ovako kontroverzne glumačke poduhvate vodila ju je majka Teri, koja je po svaku cenu želela da njena ćerka postane poznata.

"Iz današnje perspektive moja majka je bila zlostavljač. Ali je kasnih šezdesetih bilo normalno da ostavite komšiji dete ako nemate novca za dadilju. Tužno je što me je moja majka ostavljala kako bi mogla da pije", govorila je Bruk Šilds.

Mama Teri sama je organizovala da joj ćerka sa jedanaest godina igra prostitutku u filmu "Slatka mala" iz 1978. i da se dve godine kasnije razgolićuje u "Plavoj laguni".

Majka ju je vukla na audicije, dozvoljavala da premlada snima reklame, koristila njenu lepotu. Kasnije, kada je Bruk Šilds već postala zvezda, umesto nje je birala i partnere pa ju je nagovarala da se zabavlja sa Džordžom Majklom, Džonom Travoltom i Majklom Džeksonom.

No, Terina ličnost specifična je po mnogo čemu. Ova ne toliko uspešna glumica ostala je u drugom stanju sa biznismenom Frenkom Šildsom i kada je objavila trudnoću, Frenkova porodica platila je intervenciju, odnosno, abortus. Teri je uzela novac, ali odlučila da održi trudnoću i rodila Bruk. Oni su se na kraju venčali, ali se i razveli kada je Bruk bila petomesečna beba.

*ALT

Dok je svet pričao da je "savršeno lepa", Bruk je sumnjala u svoju lepotu i danas, kao zrela žena, veruje da je razlog tome sporno vaspitavanje njene majke. Do 22. godine bila je nevina, prema sopstvenom priznanju, jer je "izbegavala kontakte sa muškarcima zbog nedovoljno samopouzdanja".

*ALT

Nju je voleo Andre Agasi, sa kojim je bila u braku od 1997. do 1999. Zabavljala se i sa Dinom Kejnom i Lijamom Nilsonom, a 2001. se udala za Krisa Henčija, sa kojim ima ćerke Rouan i Grir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.