Da li je ipak ona najlepša manekenka? FOTO

Otkrili su je u tržnom centru dok je kupovala, kada je imala samo 13 godina. Već sa 15 postigla je prvi uspeh u svetu modelinga. Za dva dana ova brazilska lepotica puni 40 godina.

Četvrtak, 10.06.2021.

15:21

Izvor: B92

Da li je ipak ona najlepša manekenka? FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Adrijana Lima sa 15 godina je pobedila na brazilskom izboru modne agencije „Ford“. Tri godine kasnije Adrijana se preselila u Njujork, gde je potpisala ugovor sa modnom agencijom „Elit“. Njena karijera je doživela vrtoglavi uspon i Adrijana se ubrzo našla na naslovnim stranama svih prestižnih modnih magazina.

Foto: Profimedia

Nosila je modele najpoznatijih kreatora, a najpoznatija je po radu za "Victoria's Secret". Prvi put se na modnom šouu ove kuće pojavila 1999, a najpoznatiji modni šou je zasigurno onaj iz 2003. godine, kada ga je otvorila.

Foto: Profimedia

Adrijana Lima tečno govori tri jezika - portugalski, španski i engleski. Voli da čita romane svog omiljenog pisca Gabrijela Markesa, a rekla je i da se stidela da bude u društvu momaka, kada je bila mlađa.

U intervjuu za "GQ", 2006. godine rekla je da je još uvek devica. „Nameravam da ostanem nevina do braka“, rekla je. „Momci koji su sa mnom moraju to da prihvate, jer je to moj izbor“. "GQ" ju je tada proglasio „najpopularnijom devicom na svetu“.

Foto:Profimedia

Adrijana je porekla da je ikada bila verena sa rokerom Lenijem Kravicom i dodala je da su oni samo prijatelji.

Na Dan zaljubljenih 2009. godine udala se za našeg košarkaša Marka Jarića, sa kojim je dobila dve ćerke. Posle pet godina braka razveli su se. Nije se ponovo udavala i živi u Majamiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.