6 najčešćih razloga zašto muškarci izbegavaju seks

Ponekad i muškarci nisu raspoloženi za seks – možda su umorni, pod stresom, imaju porodične probleme ili jednostavno nisu raspoloženi. Ako to postane stalan problem, pristupite mu nežno

Petak, 11.06.2021.

20:16

Izvor: super zena, 24hr

6 najčešćih razloga zašto muškarci izbegavaju seks
Foto: shutterstock/ ProStockStudio

Podeli:

1. Finansijski problemi

S obzirom na to da su novčani problemi glavni uzrok za prekid veze, nije iznenađujuće da financijska pitanja mogu da izazovu probleme čak i kod najskladnijih parova. To posebno pogađa muškarce jer često veruju kako su oni ti koji bi trebalo da rešavaju takve stvari.

2. Seks je dosadan

Ako je seks postao dosadan ili rutinski, vaš muškarac će prestati da žudi za njim. Iako ugovaranje seksa nije uvek loša stvar, na primer, ako ga pretvorite u sedmični ritual petkom, to može da uništi spontanost.

3. Gledanje u ekran

Ovih dana je teško sedeti na kauču i ne gledati neku TV emisiju s partnerom ili izaći na večeru u lepi restoran bez gledanja u telefon svakih pet minuta. A to može u romantičnom smislu da udalji muškarca od žene, i obrnuto.

4. Osećaj nepoštovanja

Ako se vaš partner oseća da ga uzimate zdravo za gotovo uprkos svemu što radi za vas, možda neće hteti da ima odnos s vama, čak i ako ste u prošlosti imali dobar seks.

5. Sukobi

Svi imamo teške dane. I dok ne postoji ništa loše u deljenju pojedinosti tog teškog dana sa svojim partnerom kako bi dobili podršku, ne upotrebljavajte teške reči, ne budete nagli ili odbojni kada ste loše raspoloženi.

6. Osećaj nepoželjnosti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.