Najčešći razlozi zbog čega muškarci žele da se pomire s bivšom

Prema studiji objavljenoj u časopisu "Social Psychological and Personality Science", muškarcima više nedostaju bivše nego što je to slučaj kod žena.

Subota, 12.06.2021.

13:41

Izvor: 24sata.hr

Najčešći razlozi zbog čega muškarci žele da se pomire s bivšom
Foto: shutterstock/Antonio Guillem

Podeli:

Ovom temom se bavila spisateljica Osiana Tepfenhart i evo šta kaže>

1. Seks je bio dobar

Ako su muškarci imali dobar seks s bivšom, toga će se često sećati. Većina momaka neće želeti da propusti dobar seks i često će pokušati da održi otvorenu vezu kako bi mogli da imaju seks s bivšom. Zbog toga će puno muškaraca pričati kako im nedostaje bivša, ali da se ne mogu ponovn da obavežu".

2. Kada devojka postane bolja od njega

"To se zapravo dogodilo sa mnom i mojim bivšim. Izgubio je veći deo kose i počeo je da izgleda poput jezivog starca. Zbog sve te drame izgubio je i puno prijatelja koji su ga pre hvalili. U međuvremenu, ja sam postala mišićavija i bolja s njegovim prijateljima", govori Osiana.

3. Razmišlja o vama kada je u lošoj situaciji


"Takođe se dogodilo nekoliko puta, a smešno mi je to što muškarci uopšte nemaju dobar odgovor na to zašto su raskinuki, već samo neke glupe izgovore. Kada mi je trebao partner, on nije bio tu uz mene. Bio je sebičan. A sad kad njemu neko treba očekuje od mene da mu se vratim. Ako razmišlja o vama samo kad mu je loše u životu, onda ne vredi izdvojiti vremena za njega", piše autorka.

4. Bivšu devojku vidi kao rezervu

Taj razlog je najčešći kod onih momaka koji varaju. Najčešći izgovor koji će dati za kraj veze je "Oprosti, prolazio sam kroz nešto i nisam znao što imam, sada sam shvatio". Vrlo često će dodati kako ne može da živi bez vas i kako im nedostajete.

5. Kontroliše bivše devojke


"Mnogo muškaraca nakon raskida još uvek kontroliše bivše, kako ne bi krenule dalje i kako bi ih mogao da \'vrti oko malog prsta\'. Ako vas je ostavio ili raskinuo s vama, ili obrnuto, to je dovoljan razlog da se fokusirate na sebe i krenete dalje".

6.Shvatio je da je prekasno da obnovi bivšu vezu

Vrlo često muškarci nakon raskida ne znaju gde su, a možda i znaju pa odluče da izlaze na sastnake odmah nakon raskida. Brzo nakon mnogih izlazaka shvate da ipak vole bivšu i da opet žele da budu s njom, ali za to je već prekasno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.