"Naj žene 21. veka" u Srbiji: Kako su se zajedno našle Kija Kockar i Tanja Bošković

Udruženje Najuspešniji privrednici 21. veka je nedavno održalo manifestaciju "Naj žena 21. veka".

Četvrtak, 17.06.2021.

15:07

Izvor: superžena

Foto: Prt scr Prva

Podeli:

Pre nekoliko dana na svečanoj manifestaciji u Beogradu, dodeljivale su se nagrade za "Naj ženu 21. veka". Priznanja su dodeljena najuspešnijoj ženi, najčitanijem romanu, najboljoj balerini, najbolje istaknute vokalne mogućnosti mnoge druge. Društvene mreže usijale su se zbog ovogodišnjih nosilaca nagrada, a javnost se pita, kako to da se na istom mestu nađu na primer, Kija Kockar i proslavljena glumica Tanja Bošković?

Povodom nagrade za najbolju balerinu, Drina Pešić je rekla: "Ja sam dobila nagradu kao najbolja balerina. Imala sam sam tremu, jer se moja karijera kao balerine završava. Zato mi nagrada baš znači. Žena je kraljica sveta, kažu da je žena ropkinja želja, imam puno želja, ali nisam ropkinja".

Voditeljka Jovana Jeremić je istakla šta joj je važno: "Bitno mi je bilo da se skućim, borila sam se mnogo da bih bila ovo što sam danas. Došao je momenat da materijalizujem svoj rad. Ne želim da budem milionerka, nije mi u interesu".

A o poslu, pevanju i nagradi za istaknute vokalne mogućnosti na manifestaciji Naj žena, pevačica Jovana Tipšin je rekla:

"27 godina karijere, mislim da treba da potvrdim karijeru sa jednom lepom nagradom".

Tu je bila i Tanja Bošković koja je dobila nagradu za najvoljeniju ženu godine: "Pozorište moram da živim. Kad su me obavestili da ću primiti nagradu, stala sam i pomislila - mora biti da Srbiji ne ide dobro ako ja spadam u Naj žene. Ali sam i pomislila da poznajem i hiljadu žena koje su mnogo bolje od mene", rekla je umetnica.

Koji su kriterijumi kada se biraju naj žene? Ko su nam danas uzori? O tome su u emisiji 150 minuta razgovarale Slađana Petrović, autor izbora za Naj ženu i sociološkinja Višnja Baćanović.

Nastavak pogledajte u video-materijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.