O velikom interesovanju za akciju "Biramo super žene": Super žene su svugde oko nas

U emisiji 150 minuta na TV Prva je gostovala Marija Mićanović, novinarka redakcije "Superžena" portala B92, koja je govorila o akciji koja je u toku "Biramo super ženu".

Petak, 18.06.2021.

15:48

Izvor: B92

O velikom interesovanju za akciju
Foto: Printscreen TV Prva

Podeli:

Da li znate neku ženu koju krasi ovaj epitet? Koja je uspešna u svom poslu, koja ima neki zanimljiv hobi, ili koja jednostavno zaslužuje da se o njoj priča i piše? Naša emisija u saradnji sa portalom B92 svakog petka predstavlja žene koje su to zaslužile.

A kako bismo pronašli te žene da nema vrednih i iskusnih novinara.

Na pitanje da li je istina da muškarci prijavljuju svoje lepše polovine, novinarka je odgovorila: "Tako je. Muževi prijavljuju svoje žene. Jave nam se putem imejla i objasne zbog čega smatraju da je njihova žena superžena. I da, možemo reći da muževi najčešće prijavljuju svoje supruge", rekla je Marija.

Voditelj Dejan Pantelić je istakao da smatra da je svaka žena superžena i da su sve njegove koleginice, kao i njegova supruga superžene. Na to novinarka Marija je dodala: "Slažem se sa tobom. Superžene su svigde oko nas, to su naše koleginice, naše majke i sestre. O njima se malo govorilo i pisalo, a tu smo mi da promenimo stvari. Do sada smo se susreli sa dirljivim pričama, poučnim pričama da kada je teško u životu, smognemo snage da izdržimo i pređemo teške momente", rekla je Marija.

Na pitanje da li je redakcija ponosna na dosadašnje priče i superžene koje su prijavljene, novinarka je odgovorila: "Da, izrazito smo ponosni. Akcija "Biramo super ženu" je počela 1. juna, svakodnevno objavljujemo priče o samohranim majkama koje se sa osmehom bore, ženama lavicama, ženama koje su osnovale preduzeće, ženama koje su otkrile hobi u poznoj dobi, koji ih je skroz okupirao", objasnila je novinarka.

Voditelj Dejan Pantelić je konstatovao da možguod ovih priča da se naprave i emisije posvećene super ženama u trajanju do 45 minuta. Takođe je spomenuo i svoju komšinicu Ružu, za koju smatra da je superžena: "Nedaleko od mog imanja kod lakat krivine, ima moja komšinica Ruža, koja brine o velikom domaćinstvu. Ustaje u 5h ima 4-5 krava... i ona je na primer superžena", rekao je Dejan.

Novinarka je podsetila da su prijave za superženu u toku, a akcija traje do kraja juna: "Prijave za superženu mogu biti putem imaila superzena@b92.net, na našoj Fejsbuk strani Superžena ili klikom na sajtu Superžena - na B92.net ".

Ceo prilog pogledajte u video-materijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare