Brendan Frejzer ostavio sve bez teksta: Holivudski glumac neprepoznatljiv

U petak se na "Tribeka filmskom festivalu" u Njujorku pojavio i holivudski glumac Brendan Frejzer (52), koji je 90-ih bio na vrhuncu slave i imao armiju obožavateljki, no već godinama živi daleko od svetla reflektora...

Ponedeljak, 21.06.2021.

12:00

Izvor: B92

Brendan Frejzer ostavio sve bez teksta: Holivudski glumac neprepoznatljiv
Foto: Profimedia

Podeli:

Brendanovo pojavljivanje na "Tribeka filmskom festivalu" izazvalo je dosta pažnje, budući da se glumac vrlo retko pojavljuje u javnosti.

Na festivalu se pojavio zbog promocije krimi drame "No Sudden Move", a na promociji se pojavio u teget odelu. No njegovo izdanje prilično je zbunilo javnost - izgleda sasvim drugačije nego u filmovima "Džordž iz džungle" i "Mumija" koji su ga i proslavili. Mnogi su odmah na tviteru, posle fotografija sa festivala, upitali da li ima problema sa zdravljem.

Ipak, nedavno je najavio veliki povratak u nadolazećoj drami "The Whale" u kojoj tumači lik sredovečnog muškarca Čarlija koji ima preko 250 kilograma, živi u Ajdahu i pokušava da se poveže sa svojom 17-godišnjom ćerkom.

Foto: Profimedia

Frejzer je devedesetih bio vrlo popularan, a publiku je osvojio specifičnim šarmom, autentičnom pojavom i isklesanim trbušnjacima. Pomenuta uloga Džorža je ovog holivudskog glumca davne 1997. lansirala u zvezde, ali je nakon decenije uspeha ipak rešio da smiri tempo rada, a do skoro se skoro uopšte nije pojavljivao u javnosti, niti je ostvario značajne uloge.

On se čak nakon 2010. praktično povukao iz sveta Holivuda, a uglavnom se pojavljivao samo u manjim ostvarenjima ili televizijskim serijama.

U jednom od retkih intervjua za časopis "GQ" otkrio je zašto je rešio da okrene leđa blistavoj karijeri.

Naime, Frejzer je rekao da ga je uticajni novinar Filip Berk, tada i predsednik HFPA (Hollywood Foreign Press Associationa), dirao po zadnjici i zlostavljavao, a uprkos tome što ga nije sudski gonio, sve je prijavio Udruženju. Ipak, njegovi navodi su bili potpuno izignorisani, nakon čega je godinama vodio bitku s depresijom.

Inače, glumac danas vreme najradije provodi sa trojicom sinova, kojim je veoma posvećen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.