Vatrogasac otkrio sve o poslednjim trenucima sa princezom Dajanom u noći tragičnog udesa

Vatrogasac, koji je bio među prvima koji su princezi Dajani ukazali pomoć posle tragičnog udesa u Parizu, pričao je za "Dejli mejl" o detaljima i susretu sa povređenom princezom Dajanom.

Utorak, 22.06.2021.

15:38

Izvor: B92

Vatrogasac otkrio sve o poslednjim trenucima sa princezom Dajanom u noći tragičnog udesa
Foto: Profimedia

Podeli:

Narednik Havijer Gurmelon rekao je za "Dejli mejl" da se princeza Dajana, kada je on stigao na mesto stravične nesreće, još uvek pomerala i govorila.

"Rekla je na engleskom 'Bože, šta se dogodilo'. To sam razumeo, pokušao sam da je umirim. Držao sam je za ruku", rekao je Gurmelon, koji je dao izjavu policiji odmah posle te noći, ali do sada nije govorio za medije.

Potvrdio je da su na licu mesta preminuli, kao rezultat tragičnog udesa tog 31. avgusta 1997. godine, vozač i Dajanin tadašnji partner Dodi Fajed.

"Dajana je izgledala fizički dobro, osim povređenog ramena", priseća se Gurmelon, koji nije imao pojma da pokušava da spase princezu.

*ALT

Tek kada je pomagao da se princeza Dajana prebaci u ambulantna kola, shvatio je o kome se radi.

"Policajac mi je rekao ko je ona i tek tada sam je i prepoznao. U prvom trenutku, dok je još bila u kolima, nisam", rekao je.

Njegova priča podudara se sa onim što je rekao i doktor Frederik Maliez, koji se zatekao na licu mesta vraćajući se sa proslave kući.

"Video sam da su dve osobe na licu mesta preminule, a da je dvoje povređeno ali još živo. Dajanin telohranitelj je imao više povreda ali je bio živ. Ona nije imala ozbiljnije povrede na licu, tada nije krvarila ali je bila gotovo bez svesti i teško je disala. Prvih nekoliko minuta, dobro je izgledala", prisećao se.

Obratio joj se na engleskom, rekao da je doktor i da su ambulantna kola na putu i da će sve biti u redu. Čim su došla ambulantna kola, otišao je, ne znajući kome je ukazao prvu pomoć.Tek na vestima je saznao o kome je reč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare