Sudar diva: Da li je Šeron Stoun zapečatila sudbinu posle izjave o Meril Strip

Nedavni intervju Šeron Stoun postao je viralan i izazvao neverovatnu lavinu komentara na internetu, a sve zbog činjenice da je diva otvoreno rekla da je trostruka oskarovka Meril Strip "precenjena".

Sreda, 23.06.2021.

16:16

Izvor: Blic

Sudar diva: Da li je Šeron Stoun zapečatila sudbinu posle izjave o Meril Strip
Foto: Profimedia

Podeli:

Šeron Stoun je nedavno razgovarala za portal "Everything Zoomer", istakavši da ima mnogo glumica koje su ravne Meril Strip (72), ali nikada nisu postigle slavu i prizanje kakve je ona dobila.

"Kažete Meril i svi padaju na pod", prokomentarisala je Šeril Stoun.

"Mnogo sam bolji negativac od Meril i sigurna sam da bi to i ona rekla. Meril ne bi bila dobra u 'Niskim strastima' ili 'Kazinu'. Ja sam bolji izbor. I ja to znam. I ona to zna", dodala je slavna 63-godišnjakinja.

Komentari Stounove usledili su nakon što je novinarka Džoana Šelner, inače specijalizovana za film i televiziju, pomenula kako Holivud prisiljava žene da se takmiče za mali broj uloga.

Ona je potom upitala Šeron Stoun o činjenici da je "konačno počela da radi sa Meril Strip" u filmu "The Laundromat" režisera Stivena Soderberga u produkciji "Netfliksa".

Glumica je akcentovala da upravo način na koji je novinarka formulisala pitanje iliustruje poentu njene priče.

"Sviđa mi se kako ste to sročili, da napokon radim sa Meril Strip. Niste rekli: Meril je konačno počela da radi sa Šeron Stoun. Ili bar da konačno radimo zajedno. Njen život i karijera tekli su tako da je došla do toga da je tumače kao glumicu sa kojom svi žele da rade. Ali pitam se da li joj se to sviđa", rekla je Šeron Stoun.

*ALT

Zvezda "Niskih stasti" dodala je da smatra da su druge glumice konstantno suprotstavljene Meril.

"Posao je tako koncipiran da bi svi trebalo da zavidimo i divimo se Meril jer je samo Meril ta koja je dobra. I onda bi svi trebalo da se takmičimo protiv Meril. Mislim da je ona neverovatno divna žena i glumica. Ali iskreno, mislim da postoje i druge glumice koje su jednako talentovane kao one. Cela ikonografija Meril Strip je deo onoga šta Holivud radi ženama", objasnila je.

"Viola Dejvis je apsolutno ravna Meril Strip. Ema Tompson. Džudi Dejvis. Olivija Kolman. Kejt Vinslet, zaboga. Ali neko kaže Meril i svi padnu na pod", dodaje Šeron.

Jedan tviteraš je objavio ovaj isečak iz intervjua u utorak uz komentar da je "Šeron ovim zapečatila svoju karijeru". No, veliki broj korisnika interneta, pa i filmskih stručnjaka skočilo je u njenu odbranu.

"Šeron je u pravu i neka je rekla sve ovo", napisao je na Tviteru glumac i filmski kritičar Kil Tarner, pa nastavio: "Strip je precenjena i jedva da je napravila neki dobar projekat više od decenije".

"Šeron je definitivno u pravu", rekao je pisac i kritičar Huan Barkin.

Bilo je i onih koji su poručili Stounovoj da je "ljubomorna" i da nikada neće biti ista klasa kao Meril Strip, a javila se i treća struja koja je krivce videla u scenaristima i režiserima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.