Novi Italijan osvojio ženska srca: Najbrži čovek na svetu je "usamljeni tigar" FOTO

Italijanski sprinter Lamont Marsel Džejkobs osvojio je u Tokiju zlato istrčavši 100 metara za 9.80 sekundi. Ali, osvojio je i mnoga ženska srca.

Nedelja, 01.08.2021.

18:37

Izvor: superžena

Novi Italijan osvojio ženska srca: Najbrži čovek na svetu je
Foto: Profimedia

Podeli:

Ovaj 26-godišnjak rođen je u Teksasu, ali je tamo živeo samo mesec dana. Otac mu je Amerikanac koji je radio za Američku vojsku, a majka Italijanka Vivijana Masini. Kada je otac dobio premeštaj u Južnu Koreju, majka se sa malim Marselom vratila u Italiju.

"Bilo je nemoguće da ga pratimo", rekao je u martu za "Korijere dela Sera".

Od tada, majka i on nisu imali kontakt sa ocem. "Godinama nismo ni razgovarali sa njim, doživljavao sam ga dugo kao stranca", rekao je Džejkobs.

Iako je rođen u Americi, rekao je da se oseća "100 odsto Italijanom".

Odrastao je u severnoj Italiji u gradu Desenzano del Garda, na obali jezera Garda. Igrao je košarku i fudbal, ali kako je bio brz a nije bio spretan sa loptom, trener mu je predložio atletiku.

Prvo je skakao u dalj, i pobeđivao na državnim takmičenjima u Italiji kao junior pa i senior. Zbog povrede je morao da prekine sa ovom disciplinom 2018. godine, kada se "prebacio" na sprint.

Zbog sprinta se i preselio u Rim, gde i danas živi sa svojom partnerkom Nikol i njihovo dvoje dece - Entonijem, rođenim 2019. godine i Megan, rođenom ove godine.

Džejkobs ima još jedno dete iz prethodne veze, rođeno 2013. godine.

U Tokiju su ga smatrali autsajderom u trci na 100 metara, ali on je poslednjih 12 meseci sebi pravio put. Trenutno drži italijanski rekord na 60 metara, 100 metara i 4x100 metara.

U ranijem intervjuu za "La Stampu" rekao je da je "Jak, ali i usamljen, baš kao tigar kojeg ima istetoviranog na leđima".

"Ne otvaram se previše ljudima, ali kada me upoznaju, znaju da nisam osoba kakvu su očekivali".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.