Uloge su odbile Meg Rajan, Mišel Fajfer: Deset stvari koje niste znali o filmu "Zgodna žena"

Američka romantična komedija iz 1990. godine i dalje drži prvo mesto ikada po broju prodatih karata u ovom žanru u Americi.

Ponedeljak, 02.08.2021.

16:51

Izvor: superžena

Uloge su odbile Meg Rajan, Mišel Fajfer: Deset stvari koje niste znali o filmu
Foto: Profimedia

Podeli:

Već tri decenije ovaj film važi za najpopularniju romantičnu komediju, a Džuliji Roberts dao je status zvezde. Ipak, pripreme za snimanje pratile su silne komplikacije, mnogi glumci odbili su uloge iz različitih razloga. Ne samo da naslov nije isti, već i ključni elementi u scenariju.

Poznato je već da Džulija Roberts nije bila prvi izbor, a nije bila po volji ni "Dizniju".

Evo deset zanimljivih činjenica:

1. Film je trebalo da se zove "3 hiljade dolara" po svoti novca koju je Edvard trebalo da isplati Vivijan na kraju njihovom druženja.

2. Među glumicama koje su producenti razmatrali za ulogu Vivijan bile su Sandra Bulok, Meg Rajan, Sara Jesika Parker, Kristin Dejvis pa čak i Madona. Moli Ringvold je odbila ulogu jer nije želela da glumi prostituku. Meg Rajan je prosto odbila ulogu, a Mišel Fajfer nije se dopao ton scenarija. Dajan Lejn je bila čak na prvim probama, ali zbog nemogućnosti da se uklopi raspored snimanja, odustala je. Ulogu je tada dobila Džulija Robert, koja je imala samo 21 godinu i bila relativno nepoznata široj publici.

3. Na čuvenom filmskom posteru zapravo nije Džulija Roberts. Tačnije, glava Džulija Roberts spojena je sa telom njene dublerke Šeli Mišel. Na posteru Ričard Gir ima crnu kosu iako je u filmu sedokos.

4. Film je prvobitno zamišljen kao mračna drama o prostituciji u Los Anđelesu, a Vivijan je trebalo da bude zavisnica od narkotika. Na kraju filma Edvard bi je oterao iz svog života, a ona bi sa novcem koji je zaradila otišla u Diznilend.Međutim, zbog hemije između Gira i Robertsove, scenario je prepravljan u optimističniji ton i srećan kraj.

*ALT

5. Ulogu Edvarda odbio je Silvester Stalone, a među glumcima koji su se takmičili za ulogu nalazili su se Džon Travolta, Krisofer Riv, Denzel Vašington i Danijel Dej Luis.

6. Ričard Gir u početku je mislio kako je lik Edvarda užasno dosadan. "Bio je to jedan smešan mali scenario", rekao je tada.

7. U sceni u kojoj se Džulija Roberts smeje kada gleda crno-belu komediju na TV-u režiser Geri Maršal ju je golicao po tabanima kako bi joj izmamio osmeh.

8. Scena u kojoj Gir naglo zatvara kutiju sa nakitom je improvizovana i iznenađeni smeh Džulije Roberts je iskren i stvaran.

*ALT

9. Crvena haljina koju Vivijan ima na sebi kada idu u operu svrstana je na listu nezaboravnih haljina u filmovima svih vremena. Ipak, trebalo je prvobitno da bude crna, ali je kostimografkinja, posle prepirke sa studiom, uspela da ih ubedi da bude crvena.

10. Tokom scene u kojoj Robertsova peva pesmu Prinsa u kadi, spušta se i krije ispod pene, ona je u stvari tražila da svi napuste prostoriju osim kamermana, koji je taj trenutak i snimio, a koji je kasnije ubačen u film.

*ALT

Budžet za snimanje filma bio je 14 miliona dolara, što je te 1990. godine, bio sasvim solidan budžet te je samo snimanje proteklo opušteno, bez komplikacija.

Prvog vikenda prikazivanja film je već bio broj 1 po prodaji karata i zaradio je više od 11 miliona dolara. Ukupna zarada filma od prodaje karata bila je 178 miliona dolara samo u Americi, i 285 miliona dolara širom sveta.

Ovaj film je "Diznijev" najbolji projekat ikada, koji im je doneo najveću zaradu, i do danas je najprofitabilniji film koji su snimili.

Šta mislite, da li su bili zahvalni Džuliji Roberts koju nisu želeli za glavnu ulogu? I koliko su se pokajali drugi glumci što su odbili uloge?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare