Znamo je iz hit serije, prošla pravi pakao i imala čak 16 operacija

Iako se sve činilo bolje, nakon nekoliko godina telo glumice Sare Hajland iz serije "Moderna porodica" odbilo je bubreg i morala je ponovo pod nož.

Subota, 11.09.2021.

11:41

Izvor: vecernji.hr

Znamo je iz hit serije, prošla pravi pakao i imala čak 16 operacija
Foto: Profimedia

Podeli:

Gumica Sara Hajland (30) svima je dobro poznata po ulozi Hejli Danfi iz serije "Moderna porodica", a koju obožavaju gledaoci širom sveta zbog njenog lika urnebesnog lika smanjene inteligencije. U stvarnom životu Sara je potpuno drugačija, a sigurno stoji među najhrabrijim zvezdama Holivuda zbog svega što je prošla.

Gumica od rođenja se bori s dijagnozom zvanom displazija bubrega, što znači da su joj bubrezi nedovoljno razvijeni da obavljaju svoju funkciju u dovoljnoj meri. Zbog svega, 2012. godine njen otac donirao joj je bubreg.

Sara je u intervjuu za "Self" otkrila da joj je vreme oporavka nakon transplantacije bilo izuzetno teško i da upravo to razdoblje smatra periodom koji ju je ojačao više nego bilo što drugo. Iako se sve činilo bolje, nakon nekoliko godina njeno telo je odbilo bubreg i morala je da se vrati pod nož.

"Lekari i ja smo se nadali da ćemo rešiti problem dijalizom i ugradnjom port uređaja u prsa pomoću kojeg se obavlja dijaliza. Ipak, bio je potreban novi bubreg", otkrila je Sara.

Nakon šest meseci otrkili su da je njen brat Ian takođe odgovarajući donator i da joj je ovoga puta on dao svoj bubreg. Ova joj je transplatacija znatno lakše pala, kao i oporavak, ali nekoliko meseci opet je morala u bolnicu. Naime, dijagnostkovana joj je endometrioza maternice i jajnika i morala je hitno da operaciju.

Nedugo nakon te operacije, Sara je morala da operiše i bruh koji je bio posledica prethodnih operacija. Za svojih 30 godina imala je čak 16 operacija, a više od 10 je odradila dok je snimala popularnu seriju.

Njene kolege jednoglasno je karakterišu kao snažnu i hrabru ženu koja je primer i inspiracija ljudima širom sveta. Osim njih, Sara veliku podršku nalazi i u svome vereniku Velsu Adamsu kog je upoznala samo nekoliko dana nakon druge transplantacije bubrega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare