Kako negovati kožu tokom hladnog vremena

U emisiji "150 minuta" specijalista dermatovenerologije dr Nevenka Dokmanović govorila je o nezi kože tokom hladnog vremena.

Sreda, 20.10.2021.

15:17

Izvor: Super žena

Kako negovati kožu tokom hladnog vremena
Foto: Printscreen/TV Prva

Podeli:

Kako negovati kožu i na koji način je podmladiti, koje su najnoviji trendovi u oblasti estetske hirurgije, ali i kako preventirati negativne uticaje, ondosno kako je zaštititi sada tokom jeseni?

Jesen je, hladno vreme, suv vazduh - potrebna je dodatna nega kože. Na pitanje koje su prirodne varijante za negu kože, doktorka odgovara:

"Sve varijante za negu kože su uglavnom prirodne. Volim da kažem pacijantima da sa godišnjim dobima menjate garederobu, tako i negu. Potrebna nam je jača hidratacija kože i idelano je vreme za kreme za retinolom koje rešavaju velike probleme. Ako hoćete kvalitetnu antiejdž negu morate koristiti kreme sa vitaminom C ili retinolom, krema sa zaštitnim faktorom i hidriranje", kaže Dokmanovićeva.

Doktorka je rekla da cena kreme ne znači nužno i kvalitet: "Uvek koristite logiku, razum i čitajte sastav proizvoda. Ne mora da znači da ako je krema skupa da je i dobra", savetuje.

Ostatak priloga pogledajte u video-materijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare