Emilija Klark (35): Preživela je već dva moždana udara ali osmeh nikada ne skida

Glumica koja se proslavila ulogom u serji "Igra prestola" napuniće 35 godina 23. oktobra, a preživela je dosta toga i nikad ne skida osmeh sa lica.

Četvrtak, 21.10.2021.

15:53

Izvor: B92

Emilija Klark (35): Preživela je već dva moždana udara ali osmeh nikada ne skida
Foto: Profimedia

Podeli:

Emilija Klark je rođena u Londonu, a uvek ponosno ističe da njenim venama teče osmina indijske krvi, jer joj je baka po majci poreklom iz te zemlje. Emiljiin otac je radio u pozorištu, kao majstor zvuka, pa je još kao devojčica dosta vremena provodila iza bine, upijajući mirise i zvuke ove umetnosti. Tako se rodila velika ljubav prema glumi.

Glumački talenat usavršavala je u školi Sent Endruz u Oksfordu, a zatim na prestižnom koledžu Čang-Ren Nijan i dramskoj školi u Londonu. Nakon diplomiranja 2010. pojavila se u TV seriji Doktori, a zatim i u filmu Triassic attack, što je njen glumački debi.

*ALT

Pre nego što je uspela da uđe u glumački svet radila je razne poslove: konobarisala je, radila u kol-centru. U jednom danu, njen život se promenio. Dobila je poziv za kasting "Igre prestola" i nakon te audicije za nju počinje sasvim novi život.

Lik Deneris Targarjen, koji je glumila u vrlo popularnoj seriji "Igra prestola", doneo joj je i popularnost, i nominacije za važne nagrade, i pravu glumačku karijeru.

Ali malo ko je znao da je preživela dva moždana udara u razmaku od samo dve godine.

Prvi put se dogodilo 2011. godine, dok je serija snimana, kada je imala samo 24 godine i u godini kada je počelo emitovanje prve sezone "Igre prestola" (2011–2019).

"Oblačila sam se u svlačionici u teretani kada sam počela da osećam snažnu glavobolju. Bila sam toliko izmorena od nje da sam jedva obula patike. Kada sam počela da vežbam, morala sam samu sebe da teram kroz prvih nekoliko vežbi. Nisam odradila trening do kraja, već sam otpuzala do svlačionice, gde sam ponovo počela da osećam kao da mi neko steže glavu elastičnom trakom", prisetila se ona.

Tog dana je doživela prvi moždani udar i kako je bila reč o blažem udaru, već nakon nekoliko dana se vratila na posao.

2013. godine glumica je doživela još jedan, ovaj put znatno teži i jači moždani udar.

Operacija je bila neuspešna pa je morala da se podvrge trećoj, vrlo rizičnoj operaciji.

Nakon dužeg oporavka, Emilija se vratila na posao i uspešno je odrađivala sve obaveze dok jednog dana ponovo nije počela da oseća nesnosan bol.

"Mislila sam da je gotovo. To je to. Moje vreme je isteklo", rekla je ona.

Srećom, četvrta operacija nije bila potrebna i glumica je uz pomoć lekara i terapija uspela potpuno da se oporavi.

Upravo zato, zbog sopstvenog trnovitog puta, popularna Deneris Targarjen je osnovala organizaciju pod nazivom "Same You", koja pomaže ljudima da se oporave nakon povreda mozga i moždanog udara.

Bila je najpoželjnija žena na svetu po izboru muškaraca 2014. godine, naredne godine od muškog magazina GQ proglašena i najseksepilnijom ženom na svetu, kao i ženom godine. Na listama najpoželjnijih žena na svetu bila je sve do 2017. godine.

Na svoj nalog na Instagramu nikada ne postavlja provokativne fotografije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.