Boje koje će oživeti vaš dom FOTO

Sveži sloj boje može da učini čuda za vaš dom, a potencijalno može i da poveća njegovu vrednost ako planirate da ga prodajete. Evo koje boje preporučuju stručnjaci za uređenje enterijera

Ponedeljak, 25.10.2021.

06:44

Izvor: Super žena

Boje koje će oživeti vaš dom FOTO
Foto: Shutterstock/Africa Studio

Podeli:

Boja zida može da promeni atmosferu i raspoloženje u različitim delovima vašeg doma.

"Sveže okrečeni zidovi donose 100 odsto povrata ulaganja i može čak i da poveća vrednost vašeg doma ako nameravate da ga prodajete", kaže Liz Volton, direktorka luksuzne kompanije za dizajn enterijera u Pensilvaniji.

Svetle i neutralne boje su najbolja opcija jer je izbor boje vrlo subjektivan. "Što hrabriji izbor boja napravite, to je veći rizik da će se vaš dom svideti samo manjem broju potencijalnih kupaca", dodaje.

Evo najboljih neutralnih boja koje će i poboljšati atmosferu u vašem domu i povećati njegovu vrednost.

*ALT

1. Bela

Sjajna je za kuhinje, dnevne sobe, spavaće sobe, kupatila, terase i balkone. Ako tražite boju koja će ulepšati vaš dom i učiniti da prostor izgleda veći i privlačniji, s belom ne možete da pogrešite.

"Bele kuhinje svi vole", kaže, "Neutralna boja poput bele može omogućiti potencijalnim kupcima da se vide u prostoru - nešto što bi jarka boja mogla da omete".

Bela ili neutralna boja učiniće vaš dom spremnijim za tržište jer će izgledati veće i čistije.

*ALT

2. Krem

Izvrsna je za: kuhinje, dnevne sobe, spavaće sobe. Toplija nijansa bele, krem ili bež je još jedna neutralna koja može da osveži prostor.

"Kad krečimo nekretninu, volimo da koristimo svetle krem ​​boje na unutrašnjim zidovima", kaže Miranda Vamonde, investitorka u poslovne nekretnine i osnivačica PropertyCashina. Vamonde kaže da krem boja daje sobi prijatan osećaj i može da poveća percepcijsku vrednost doma.

*ALT

3. Svetloplava

Sjajna je za kupatila i spavaće sobe. Istraživanje na Zillowu 2021. pokazalo je da je svetloplava najpopularnija boja za bojenje kupatila.

"Kupatila su područja u kojima vlasnici žele da se osećaju opušteno. Svetloplava kupatilo čini privlačnim, udobnim ali i prostranijim", kaže dizajnerka Lin Mekleri.

Svetloplava se smatra neutralnom bojom, koja će se verovatno svideti širokom rasponu ljudi sa različitim stilovima i ukusima.

"To je boja koja lako oživi prostor i prenosi osećaj mira i spokoja", kaže Mekleri.

*ALT

4. Siva

Izvrsna je za dnevne sobe, spavaće sobe, spoljne prostore. I siva i bež izvrsne su neutralne boje za enterijere, ali ako ne možete da odlučite između njih dve, siva boja nudi kombinaciju.

"Nijanse sive mogu biti alternativa beloj i običnoj sivoj boji pošto donosi osećaj elegancije i sofisticiranosti", kaže Vorner Kiroga, investitor u nekretnine i vlasnik Prestige Home Buyers.

Ne samo da će siva vašem domu dati topao izgled, već će povećati i njegovu vrednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare