Marija Kilibarda: "Mnogo toga mogu da završim temeljnije kada usporim"

U intervjuu za portal Prva.rs, voditeljka Marija Kilibarda je otkrila koja joj je omiljena destinacija i da li joj je dragi već priredio romantično putovanje.

Sreda, 17.11.2021.

16:41

Izvor: prva.rs

Marija Kilibarda:
Foto: Prva TV/Aleksandar Krstoviæ

Podeli:

Od subote, 20. novembra sa gledaocima Prve televizije ponovo se druži Marija Kilibarda.

Termin od 14 časova rezervisan je za njenu novu emisiju pod nazivom "Sve u svemu", a u dvočasovnom programu voditeljka će se truditi da gledaoci osete toplinu "kao da su sa nama u našem dnevnom boravku". "Moja urednica Jovana Maletić, naša mala redakcija i ja, predano smo radili prethodnih meseci na realizaciji novog vikend magazina.

Svake subote od 14 sati, u dvočasovnoj emisiji kolažnog tipa, gledaćete neke potpuno nove, ali i neke modifikovane "stare" rubrike koje su ljudi zavoleli tokom godinu i po dana emitovanja subotnjih 150 minuta.

Da li si preko leta stigla da odmoriš i "napuniš baterije"?

"Nisam imala vremena za odmor onoliko koliko mi je bilo potrebno. Moj brend nakita „KI“ nikad ne spava, pa sam odmarala samo u avgustu i to zahvaljujući svojim saradnicima. Kada se otisneš u preduzetničke vode nema slobodnih dana, praznika i vremena za odmor. Ili ima, ali neko mora da te menja".

Instagram "kaže" da si putovala, a fotografijama iz Toskane si mnogima pravila zazubice. Da li je to tvoja omiljena destinacija?

"Bila sam malo u Grčkoj, posle toga u Italiji. Toskana je jedan od najlepših predela u Evropi, a Italija jedna od najlepših zemalja na svetu. Toskanu sam oduvek smatrala divnom destinacijom, ali sam tek ovog puta otkrila taj njen "divlji" deo koji me je potpuno ostavio bez daha. To su neka mala mesta koja nisu komercijalizovana, do kojih je teško stići, jer ne postoje ni na Gugl mapi! Bukvalno moraš da dođeš do nekog malo većeg sela, pa da odatle pratiš table i znakove izrezbarene na drvetu ili da pitaš lokalce, ako uopšte naletiš na nekoga".

Toskana je mnogima simbol za romantiku, pa da li ti je dragi priredio neko romantično iznenađenje?

"Sve je to samo po sebi dovoljno romantično, a još kada si sa nekim koga voliš to je onda prava stvar. Ovog puta sam ja bila zadužena za romantična iznenađenja pošto je mom dragom bio rođendan, pa je ta Toskana ustvari bila moje iznenađenje za njega".

*ALT

Važiš za nekog ko sve stiže, brzo misli, brzo živi... Ali već neko vreme deluješ smireno, stabilno. Znači li to da si počela malo da "usporavaš"?

"Mislim da ti je super zapažanje i mislim da nikad nisam bila centriranija u životu. Nikad nisam znala za balans, nikad nisam znala za neku vrstu zlatne sredine, umerenosti i svih tih stvare koje sam trenirala, a sada i dosegla". Nisam počela da usporavam nego sam usporila i to dve brzine niže. To se desilo i pre korone i zato mi valjda "lockdown", pandemija i ceo svet koji se menja i ide u nekom drugom pravcu, ne smeta. Sve to sporije mi mnogo više prija. Shvatila sam da mnogo toga mogu da završim temeljnije kada usporim, jer budem fokusiranija - prvo jedno, pa drugo, pa treće... Mom biću pripada jedna jako nezgodna karakteristika i dugo mi je bio manir da se rasplinem na sve strane, da radim sve po malo, a ništa do kraja i temeljno. To se sada promenilo".

Ali, karantin ti nije teško pao zbog još jedne veoma važne "stvari" koja ti se desila?

"Nije mi teško pao zato što sam se zaljubila neposredno pre onog prvog talasa, pre dve godine. Kako smo ušli u "lockdown" tako sam počela da živim sa svojim čovekom i za mene u tom periodu počeo jedan drugi život".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare