Pedesetogodišnja mama rodila prvo dete: "Nismo hteli da odustanemo"

Suzi Troksler oduvek je želela da bude majka. Sada, s 50 godina, to je i postala. Svoje prvo dete, devojčicu Lili, rodila je 29. septembra u bolnici "Kone memorijal" u Severnoj Karolini.

Četvrtak, 25.11.2021.

16:54

Izvor: Indeks.hr

Pedesetogodišnja mama rodila prvo dete:
Foto: Shutterstock/MariyaZhitnaya

Podeli:

"Bilo je nestvarno. Nismo više samo muž i žena, mi smo mama i tata", rekla je Suzi Troksler u saopštenju za javnost iz bolnice.

Ona i njen suprug Toni (61) venčali su se 2008. i više puta su pokušali da prirodnim putem naprave dete. Ali nisu mogli. Tek su se pre dve godine odlučili za vantelesnu oplodnju.

Nakon nekoliko neuspešnih pokušaja, stigla je pandemija koronavirusa i mnoge klinike za vantelesnu oplodnju privremeno su zatvorene.

Ranije ove godine, 1. februara, odlučila je još jednom da pokuša i uspelo je.

"I evo Lil. To je bilo putovanje života", rekla je 50-godišnja majka.

Zbog njenih godina, trudnoća je bila visokorizična, ali je protekla bez teškoća.

American College of Obstetricians and Gynecologists piše da "žene koje zatrudne kasnije u životu imaju veći rizik od komplikacija uključujući preeklampsije i druge zdravstvene tegobe".

Međutim, želja da postane majka bila je veća od njene brige za sopstveno zdravlje.

"Znala sam da ću jednog dana da postanem majka. Nisam znala kako će to da se desi, prirodnim putem, procesom vantelesne oplodnje ili usvajanjem. Ali sam znala da ćemo da budemo roditelji. Nismo hteli da odustanemo. Imali smo veru u to, sanjali smo dete", dodala je Suzi Troksler.

"Medicinski gledano, ovo je bilo nemoguće, ali ona je ovde", zaključila je nova majka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.