Kada trudnice ne smeju da lete avionom?

Ako ste u drugom stanju, letenje avionom verovatno nije poželjan scenario za vas, pa se dalje postavlja pitanje - da li je let siguran za trudnice?

Ponedeljak, 09.05.2022.

10:11

Izvor: index.hr

Kada trudnice ne smeju da lete avionom?
Foto: Odua Images/Shutterstock

Podeli:

Do 36. nedelje trudnoće, putovanje avionom smatra se sigurnim vidom putovanja, navodi Nacionalna i zdravstvena služba Velike Britanije. Međutim, ako ste u 37. nedelji trudnoće, mnogi avio-prevoznici vam neće dopustiti letenje.

Razlog tome je što je šansa za porođaj veća nakon navedenog termina. Svaki avio-prevoznik ima svoju politiku letenja, pa je potrebno da proverite pravila sa avio-kompanijom čije usluge koristite.

Primera radi, Ryanair i British Airways navode kraj 36. nedelje kao svoje granične vrednosti, dok easyJet ne dopušta trudnicama letenje nakon kraja 35. nedelje.

Ako je trudnoća teška ili ste u opasnosti od komplikacija, trebal bi porazgovarati o putovanju sa svojim izabranim lekarom pre nego što se za njega odlučite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare