Seksualni život vam je postao dosadan? Evo kako da ga začinite

Imamo nekoliko jednostavnih ideja koje će vam se svideti.

Četvrtak, 19.05.2022.

14:10

Izvor: B92

Seksualni život vam je postao dosadan? Evo kako da ga začinite
Foto: George Rudy/shutterstock

Podeli:

1. Spavajte

Više sna povezano je s boljom seksualnom aktivnošću. Jedna studija sa Univerziteta Mičigen tvrdi da su mlade žene koje više spavaju i 14 posto spremnije za seks.

2. Zapisujte fantazije

Doktorka Laura Berman savetuje da seksualne želje zapisujete, pogotovo ako niste spremni da ih kažete naglas. Zapisujte svoje fantazije i stavljajte u kutijicu. Kad dođe vreme za seks, izvlačite papiriće i ostvarite ih.

3. Zdrava ishrana

Mediteranska dijeta može da pomogne da rasplamsate seksualnu vatru u sebi, tvrde stručnjaci...

4. Masturbirajte

Stručnjaci savetuju i da više vremena provodite sami. Reč je o masturbaciji. Otkrijte šta vam se sviđa i šta vam odgovara, a to posle "vežbajte" i s partnerom.

5. Obujte čarape


Istraživači tvrde da grejanje nogu dovodi do grejanja celog tela, zato obujte čarape! Naime, neki naučnici smatraju da se teže opuštamo u krevetu kad su nam stopala hladna. U jednoj studiji Univerziteta Groningen, polovina parova nije mogla da dođe do orgazma, ali kad su im ponudili čarape, uspeh je porastao za čak 80 posto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.