Retko je povezuju sa holivudskim skandalima, a živi je dokaz da lepota i pamet idu zajedno

Diploma sa Harvarda, brak iz snova i mega-uspešna karijera samo su mali deo životne priče Natali Portman.

Utorak, 12.07.2022.

14:59

Izvor: spectacler.com

Retko je povezuju sa holivudskim skandalima, a živi je dokaz da lepota i pamet idu zajedno
Foto: Profimedia

Podeli:

Mnogi smatraju Natali Portman jednom od najlepših žena u Holivudu, ali mnogi tvrde i da je ona verovatno najpametnija. Ova super talentovana glumica započela je karijeru kao dvanaestogodišnja devojčica kada je glumila u filmu “Leon” sa Žan Renom. Slava je nije sprečila da završi dva koledža, pa je Natali diplomirala psihologiju na Harvardu, a posle ovog prestižnog univerziteta diplomirala je i jevrejski.

Sofija ruši standarde lepote – manekenka sa jednom obrvom osvojila svet FOTO

Tečno govori hebrejski i engleski, a razume i francuski, nemački, japanski i španski. Natali je jedna od retkih osoba u Holivudu koje se ne vezuju za skandale, a njena karijera je krenula uzlaznom putanjom od 2000. godine kada je privukla pažnju ulogom u filmu "Intimnost". Za ovu ulogu bila je nominovana za Oskara, a dobila je i Zlatni globus.

Bila je fatalna lepotica, zavela je i Putina: Kako sada izgleda Nikita FOTO

Jedina glasina koja se pojavila o njoj tokom skoro tri decenije njene karijere bila je glasina muzičara Mobija koji je u svojoj knjizi "Kad se raspalo" izjavio da se viđao sa Natali u njenim ranim dvadesetim.

Od konobarice do glumice: Spontani susret sa Kusturicom promenio joj je karijeru

"Bio sam ćelavi pijanac, a ona je bila prelepa filmska zvezda, ali je ipak bila u mojoj bekstejdž sobi i flertovala je sa mnom. Ja sam tada imao 33 godine, ona 20", napisao je on i dodao: "Pokušao sam nekoliko puta da joj budem dečko, ali nije išlo. Mislio sam da ću morati da joj objasnim svoj strah od toga da budem u pravoj vezi, ali jedne noći me je obavestila da je upoznala nekoga. Laknulo mi je što nisam morao da joj objašnjavam koliko sam oštećen", zaključio je. Natali je demantovala glasine o vezi sa Mobijem i nazvala ga je "jezivim starcem".

Uz brojne druge nagrade, konačno je osvojila Zlatnu statuetu za ulogu u filmu "Crni labud". Priprema za maestralnu ulogu balerine bila je, kako je i sama priznala, izuzetno zahtevna. "Bio je to veliki izazov, ali sam imala veliku podršku. Svi profesori, koreografi i reditelj su me oblikovali i gurali na tom putu. Počela sam sa osnovnim baletskim pokretima, dva sata dnevno prvih šest meseci", otkrila je ona i dodala: "Sledećih šest meseci vežbala sam pet sati dnevno. Dodali smo plivanje. Zatim sam naredna dva meseca trenirala po osam sati dnevno. Fizička disciplina mi je pomogla da prevaziđem emocionalnu stranu svog karaktera. Život baletana sličan je monaškom životu. Ne piju, ne izlaze noću. Ne jedu, a telo je stalno izloženo bolu".

Ulogom u "Crnom labudu" dobila je i ljubavni džekpot. Na snimanju je upoznala baletana i koreografa Bendžamina Milepijeda, a iste godine kada su se upoznali objavili su veridbu i podelili radosnu vest da čekaju bebu.

Par je u junu 2011. dobio sina Alefa, a sledeće godine venčali su se na intimnoj jevrejskoj ceremoniji u Kaliforniji. 22. februara 2017. rođena im je i ćerka Amalija. Direktor baleta Pariske opere prešao je u judaizam zbog supruge, objašnjavajući koliko mu je važno da bude iste vere kao i njegova voljena. Kao što Natalina karijera nije stajala na putu njenom obrazovanju, svetska slava je ni na koji način nije promenila. Sa suprugom i dalje živi tihim, porodičnim životom, trudeći se da se drži podalje od očiju mnogih radoznalaca, a svako njeno pojavljivanje u javnosti samo je nova potvrda njene skromnosti, inteligencije i mnogih drugih kvaliteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.