Sado-mazo odnos, da li je to patologija ili seksualno eksperimentisanje? VIDEO

Kada je sado-mazo odnos stvar osveženja veze i seksualnog eksperimentisanja, a kada patologije i sadizma? Na ovo pitanje koje muči mnoge parove odgovor je dao dr Aleksandar Milošević, urolog i seksolog.

Četvrtak, 18.08.2022.

15:16

Izvor: superžena/TV Prva

Sado-mazo odnos, da li je to patologija ili seksualno eksperimentisanje? VIDEO
Foto:Printskrin/TV Prva

Podeli:

Kako je istakao u emisiji "150 minuta", ljudi bi trebalo da razmatraju svoju seksualnost, odnosno, bitan aspekat ljudskog života koji je u realnosti često zapostavljen. Međutim, ukoliko seksualnost postane glavni okupator misli, onda, kako kaže doktor Aleksandar, ona prerasta u patologiju.

"Seksualnost je naša osobina, to je ogromna energija koja se nalazi u nama. Ukoliko seksualnost postane jedino zadovoljstvo, onda ono, na neki način, postaje patologija".

Doktor je, takođe, istakao da se malo priča o seksulanosti, te da su medicinski radnici, budući ali i postojeći nedovoljno informisani o ovom skrivenom delu ljudskog života.

"Seksualnost je sama po sebi skrivena, te se ne može definisati. Posebno jer je to individualna stvar", ističe doktor za TV Prva.

On je takođe saglasan sa idejom da bi različite vidove seksuanosti trebalo ispoljavati, ali u skladu sa društvenim normama jednog naroda.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.