Za nju je vreme stalo: Najstarija manekenka (91) prkosi godinama i izgleda nestvarno FOTO

Karmen Del Orefiče imala je samo 14 godina kada je "otkrivena" u autobusu u 57. ulici u Njujorku, na putu za čas baleta. Sada, u 91. godini života i dalje je u svetu mode, što je čini modelom sa najdužim stažom u istoriji.

Petak, 07.10.2022.

11:57

Izvor: superžena

Za nju je vreme stalo: Najstarija manekenka (91) prkosi godinama i izgleda nestvarno FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Ovog meseca, ona deli naslovnu New You magazina sa 69-godišnjom Beverli Džonson, koja je 1974. postala prva Afroamerikanka na Voovoj naslovnici.

Orefiče je čak polugola za snimanje, izgledajući potpuno opušteno dok se odmarala ispod pokrivača: "To je percepcija fotografa onoga što vide u vama ili meni. Mi smo tamo, počinje da se događa sinergija i oni to iznose. To je njihov način razmišljanja. Sve je to projekcija", rekla je povodom ovog snimanja.

Podsetimo, ova Amerikanka mađarsko-italijanskih korena sa 16 godina je krasila naslovnu stranu magazina Voga i govorila je da joj se naslovnica nije dopala.

"Izašla sam iz autobusa i na jednom kiosku videla "Vogue" i svoju dečačku frizuru. Samo što nisam zaplakala", rekla je.

Ova dama tokom mladosti bila je visoka 180 santimetara, a kaže kako je dugo smatrala da je ružna jer je bila neobično visoka i mršava za to doba. "Uopšte nisam interesovala muškarce", kratko je prokomentarisala svojevremno.

Prelepa Karmen i dalje ne odustaje od manekenskog poziva, a kaže da joj starost nije prepreka: "Ne znam da li ispadam smešna ili glupa što još poziram, ali uživam dok hodam pistom i znam da to radim dobro", pričala je svojevremeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare