Pozadina poput breskve – od ovih namirnica raste zadnjica

Kao i svim ostalim mišićima u telu, gluteusima je potrebna uravnotežena ishrana, trening i odmor kako bi postali veći i jači.

Subota, 10.12.2022.

07:39

Izvor: Daily Star

Pozadina poput breskve – od ovih namirnica raste zadnjica
Foto: Profimedia

Podeli:

Veće zadnjice zahteva savršenu kombinaciju uravnotežene ishrane i efikasnog treninga.

Dobićete na težini i veličini tako što ćete ostati u kalorijskom višku, ali personalizovani plan treninga će pomoći da se pokrene rast mišića u ciljnoj mišićnoj grupi.

Dodavanjem određene hrane ili osmišljavanjem novog režima ishrane bićete na putu da izgradite čvrstu pozadinu.

Stručnjak za ishranu Vidur Saini iz Fitness Volta otkrio je vodič o svemu što treba da znate o namirnica koje vam mogu pomoći da dobijete veću i zategnutiju pozadinu.

Paradajz

Istraživanja su pokazala da paradajz može da spreci opuštanje mišića koje nastaje s godinama, što ih čini odličnim dodatkom ishrani za održavanje tonusa zadnjice.

Jaja

Ova namirnica je najpopularniji proteina. Dok je belance prepuno proteina, žumance je odličan izvor zdrave masti. Takođe, sadže i aminokiselinu koja podstiče sintezu mišića i smanjuje razgradnju mišićnih proteina.

Maslac o orašastih plodova

Sadži dosta dobru količinu proteina, a ova namirnica je bogata masnoćama koje pomažu pri vežbanju i održavanju zdravih kostiju i srca.

Losos

Može da pomogne tako što će da ubrza oporavak i rast mišića, a bogat je omega-3 masnim kiselinama koje pomažu u smanjenju upale.

Avokado

Avokado pomaže da dobijete na masi zadnjice i smanjuje nivo lošeg holesterola u telu, bogat je magnezijum te može da poboljša kontrakciju mišića i smanji upalu nakon vežbanja.

Tofu

Bogat je proteinima i sadrži sve esencijalne aminokiseline potrebne telu.

Gljive

Veži za namirnicu sa uravnoteženim izvorom proteina i ugljenih hidrata i odlične su za za izgradnju mišićne mase, posebno za vegetarijance i vegane.

Spanać

Sadrži minerale koji mogu da pomognu da se brže oporavite između treninga i poboljšaju izdržljivost, omogućujući da pojačate ritam treninga.

Tuna

Tuna je prepuna hranjivih stvari, poput omega-3 masnih kiselina.

Istraživanja pokazuju da omega-3 masne kiseline mogu da spreče gubitak mišićne mase i gubitak mišića kod starijih odraslih ljudi.

Batat

Bogat je vlaknima i hranljiv, a praktičan je izvor ugljenih hidrata, koji pomažu u izgradnji veće pozadine, piše Daily Star.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare