5 grešaka koje pravimo kada kačimo zavese

Nije važno samo kupiti zavesu i zakačiti je za 5 minuta. Ukoliko pogrešite dužinu, ne ispeglate je ili ne zakačite lepo vaš dom izgledaće neuredno i zarozano. Evo najčeše grešake koje činimo kada kačimo zavese...

Subota, 31.01.2015.

16:13

Izvor: lisa

Default images

Podeli:

Pre kupovine ne merite dimenzije prozora

Prva stvar koju treba da uradite pre nego što kupite zavese je da izmerite prozore i razmislite kakve zavese želite i koje dužine one treba da budu pa tek onda da se zaputite u prodavnicu. Na taj način znaćete šta da tražite i manje su verovatnoće da ćete pogrešiti.

Kačite zavese previse nisko

Ukoliko imate mali stan ili garsonjeru i kačite zavese nisko, vaš prostor izgledaće još manje. Zavesu zakačite što bliže plafonu kako bi prostor dobio na veličini. U sobi prosečnih dimenzija, idealno je da zavesa ne bude niže od 5 cm od tavanice ili donje ivice plafonske lajsne (ako je imate).

Kupujete prekratke zavese

Duge zavese do poda daće vašem domu dašak luksuza, ali i vizuelno izdužiti prostoriju. Ukoliko želite da kupite draperije, dizajneri savetuju da budu dužine do poda jer ćete ih lako porubiti ako za to bude potrebe.

Izbegavate peglu

Izgužvane zavese deluju neuredno, a samim tim i vaš dom delovaće tako. Pre nego što ih zakačite, uzmite peglu u ruke i lepo ispeglajte zavesu.

Zaboravljate na garnišne

Kada birate draperije morate misliti i na garnišnu. Ukoliko su vaše zavese teške, potrebno je da izaberete masivnije i jače koje će izdržati teret. Mislite i na stil, u skladu sam vašim enterijerom i izabranom zavesom kupite lepu garnišnu tako da vaš prozor izgleda elegantno i ukusno.

Izvor: Lisa
Foto: romanaklee/flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare