Evo koliko minuta predigre je potrebno za orgazam za pamćenje

Za nezaboravan orgazam morate malo i da se potrudite, nije dovoljno samo čekati da dođe sam od sebe. Evo kako da postignete vrhunac za pamćenje…

Petak, 27.02.2015.

11:15

Izvor: Super žena

Default images
Foto: Thinkstock

Podeli:

Preskakati predigru nikada nije dobra ideja. Čak i ako ste jedni od onih koji ne vole da gube vreme, mislite da vaš partner ili partnerka ne voli predigru ili jednostavno niste sigurni šta bi trebalo da radite, preskakanje predigre neće vas dovesti do nezaboravnog orgazma.

Naravno, ovom tvrdnjom ne želimo da poreknemo da je seks na brzaka ponekad odličan i da može dovesti do žestokog orgazma.

– Neki ljudi misle da je isključivo sam seksualni čin glavni događaj, no oni iskusniji u seksu znaju da je često predjelo (predigra) važnije i bolje od glavnog jela (seksa) – kaže seksolog Sari Loker.

Njenoj tvrdnji u prilog ide i istraživanje koje pokazuje da muškarcima i ženama treba 18 minuta predigre da bi na kraju doživeli potpuno zadovoljstvo.

– Veliko uzbuđenje možete osetiti od poljubaca, dodira pa i oralnog seksa koji ponekad mogu biti jači, žešći i uzbudljiviji od samog čina seksa. Ključ svake predigre je da dobro razmislite o tome šta volite i šta vas pali. U tom slučaju veoma je važna komunikacija između partnera i otkrivanje skrivenih želja i fantazija – kaže Loker.

Još jedan način na koji možete začiniti vaš seksualni odnos jeste eksperimentisanje sa pet čula.

- Prigušite svetlo, stavite na sebe omiljeni parfem, igrajte se s hranom tokom predigre i koristite naizmenično grube i nežne dodire – savetuje Loker.

Izvor: magazin.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare