Trudnoća posle 40. rođendana: Njoj je pošlo za rukom, a nije jedina

Stručnjaci obično kažu da je spontana trudnoća posle 45. rođendana gotovo pa nemoguća. Međutim, stvarnost ih često demantuje. Glumica Eva Longorija juče je bila hit vest jer je objavila da čeka svoje prvo dete u 42. godini.

Četvrtak, 21.12.2017.

11:45

Izvor: B92

Trudnoća posle 40. rođendana: Njoj je pošlo za rukom, a nije jedina
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Između 40. i 45. godine žene imaju dovoljno prostora da se ostvare u ulozi majke.

Bilo da odlučite da se obratite lekarima koji su specijalisti za fertilitet, treba da znate da imati bebu u četrdesetim godinama ima svoje prednosti i mane. Kada imate 40, imali ste dovoljno vremena da razvijete karijeru, porodicu i interesovanja.

Videli ste puno, pokušali mnogo i ne žalite zbog toga što ćete provoditi više vremena kod kuće sa bebom.

Istraživanja su pokazala da roditelji preko 40 godina donose mudrije odluke o vaspitanju dece, odlučnije sprovode zdrav način života, finansijska stabilnost omogućava im da uživaju u roditeljstvu mnogo više od mlađih parova.

Ali, postoje i ozbiljni problemi sa kojima se suočavaju žene koje odluče da odlože roditeljstvo i zatrudne u četrdesetim godinama. Prva prepreka je stopa fertiliteta žene, koja strmoglavo pada u četvrtoj deceniji života, a trudnoća u ovoj deceniji donosi veće stope spontanih pobačaja i genetskih anomalija bebe.

Evo koje poznate dame su rodile posle 40.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare