Želite svoju nerođenu bebu da upoznate? I to je moguće

Sada je budućim roditeljima omogućeno da i pre nego što se njihova beba rodi vide kako će tačno izgledati. I ne samo to. Mogu da je i drže u rukama.

Trudnoća i bebe | Super žena |
Podeli
Foto:Thinkstockphotos
Foto:Thinkstockphotos

Najpoznatija primena ultrazvuka je u medicini - ultrazvučna dijagnostika. Princip korišćenja je vrlo jednostavan: odašilje se ultrazvučni talas, koji se odbija od prepreke i prema vremenu potrebnom da se talas vrati određuje se udaljenost i oblik objekta.

U pitanju je "izlivanje" modela bebe koje je moguće samo na osnovu snimka ultrazvuka.

Ukoliko želite možete da dobijete svoju bebu tri dimenzije, a prvobitna ideja bila je da se proči genetska predispozicija kako ne bi došlo do nekih nenadanih zdravstvenih tegoba i problema.

Projekat je pokrenula ruska firma koja pravi bebi lutke još dok su deca u materici, a u pitanju je vrlo verodostojan model.

Takođe, kako prenosi "Daily Mail" ocrtavaju se svi detalji - od izgleda prstića na nogama, ušne školjke do najsitnijih detalja.

Ivan Gridin, osnivač firme koja se bavim ovim poslom kaže da osim od gline, modele prave i u metalnoj varijanti.

"Imao sam prijatelja koji je bio veoma zabrinut za svoje nerođeno dete. Bio je zabrinut za zdravlje, ali i radoznao pa je želeo da vidi kako će mu dete izgledati. Išao je sa suprugom na ultrazvuk nekoliko puta lai nije bio zadovoljan. Tako sam došao na ideju da napravim posao za ljude poput njega", ispričao je Gridin koji kaže da iz dana u dan ima sve više zainteresovanih.

Mnogima je ova ideja na početku čudna, ali budući roditelji se vrlo lako opredele da urade svoju bebu u 3D.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 8 sledeca idi na stranu