Hit u svetu: Za originalno ime deteta roditelji spremni da daju i 30.000 dolara

Tim od 13 stručnjaka za odabir imena, koji stoje iza švajcarse kompanije „Erfolgswelle“, ima zadatak da osmisli originalno ime za dete.Uslovi su da ne postoji nigde drugo ili da ima dvostruko značenje na drugom jeziku.

Subota, 05.05.2018.

16:30

Izvor: Super žena

Hit u svetu: Za originalno ime deteta roditelji spremni da daju i 30.000 dolara
Foto: Thinkstock

Podeli:

Ovih dana čini se da je davanje imena bebi,koje treba da bude što unikatnije,postalo norma. Imena poput Džon, Džejms i Ema u Americi, smenila su mnogo neobičnija.

Glumica Gvinet Patrou izabrala je imena Epl i Mus za svoju decu,pevačica Bijonse Blu Ajvi, Rumi i Sir Karter, a Kim Kardašijan je ćerku nazvala Nort, Sejnt i Čikago.

Ali šta ako nijedno od ovih imena nije dovoljno dobro za vaše dete? Šta ako želite nešto zaista posebno?

Mnogi roditelji tada se obraćaju osoblju iz švajcarske kompanije „Erfolgswelle“ koji mogu da im pomognu u izboru nudeći im jedinstvena imena za bebu, što košta od 21.000 do 30.000 dolara.

"Izbor imena često izaziva tenziju među partnerima, te mi zaista možemo da pomognemo", kazao je osnivač kompanije Mark Hauser.

On je okupio 12 stručnjaka i istoričara,koji imaju zadatakda provere beskrajnu bazu podataka kako bi bili sigurni da ime koje osmišljavaju ne postoji nigde.

Oni u obzir uzimaju kulturne odlike i nacionalnost roditelja, i moraju da budu sigurni da ime nema dvostruko značenje ili negativnu konotaciju na 12 najpopularnijih svetskih jezika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare