Feng šui savet: Sveće za lepši dom i pozitivnu energiju

Možda niste znali, ali sveće nisu samo poziv na romantiku ili “spas” kada nema struje, već i lek, prema filozofiji feng šuija. Osim što će momentalno ulepšati i utopliti prostor u kojem boravite, podstaknuće i širenje pozitivne energije, poboljšati vašu kreativnost, ali i zdravlje.

Uređenje doma | bizlife.rs |
Podeli

Ovo su saveti koje sveće koristiti i gde ih staviti:

Crvene sveće za jaču ljubav

Svetlost ovih sveća će osvežiti, ojačati i ulepšati vašu ljubavnu priču. Najbolje je upaliti devet sveća, u kasnim popodnevnim satima, i postaviti ih u središnji deo najdaljeg dela prostorije (gledano od ulaza). Prema feng šuiju, devet sveća je potrebno za pronalaženje potrebnog balansa u domu.

Sveće u kaminu bude entuzijazam

Ukoliko imate kuću ili vikendicu sa kaminom, koji retko kada palite, to može biti razlog nedostatka vašeg entuzijazma. U sredini ložišta upalite sveće barem jednom nedeljno, povratite svrhu kaminu i osvetlite prostor. Okolni deo možete ukrasiti detaljima po izboru, ali izbegavajte da suvo cveće ili predmete od tkanine držište previše blizu svećama. Boja bi trebalo da odgovara položaju kamina: kaminu smeštenom na ulaznom zidu odgovaraju plave, kaminu smeštenom u levom delu prostorije odgovaraju zelene, onom koji se nalazi u desnom delu odgovaraće bele, dok su crvene sveće idealne za kamin koji ispunjava suprotno najdalje mesto od ulaza.

Zelene sveće za više energije

Jin energiju koja vlada u pomalo hladnim i depresivnim prostorijama, potrebno je zameniti jang energijom, a to ćete najlakše postići ukoliko postavite tri zelene sveće, jednu do druge, odmah pored ulaza. Ukoliko volite mirisne sveće, izaberite one sa mirisom lavande ili bergamota.

Plave sveće podstiču kreativnost i inspiraciju

Osam plavih sveća koje postavite u levi ugao doma, razbiće rutinu i monotoniju, a probuditi maštu i motivaciju. Preporučuje se da ove sveće palite uveče, kao i da odaberete one sa mirisom limuna ili ruzmarina.

Žute sveće doprinose boljem zdravlju

Ako vas mučeslabacirkulacija, artritisili suva koža, feng šui veruje da će vas žute sveće izlečiti. Postavite pet žutih sveća, po mogućstvu kvadratnog oblika,na kuhinjski sto i zapalite ih jednom dnevno.

Izvor: bizlife.rs

Foto: marin/FreeDigitalPhotos.net

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 3 sledeca idi na stranu