Feng šui pravila za čišćenje stana

Prema principima ove drevne kineske filozofije, čišćenje će pomoći da povratite svoju energiju nakon zime.

Uređenje doma | novosti.rs |
Podeli
Thinkstock
Thinkstock

Prolećno čišćenje stana, ako je verovati feng šui savetima, ne samo što će učiniti čuda za vaš dom, nego i za - vas lično. Prema principima ove drevne kineske filozofije, čišćenje će pomoći da povratite svoju energiju nakon zime, a cilj je da se otarasite svega što vam ne treba i da napravite prostor za novu i svežu energiju.

Savet broj 1:

Ako želite da poboljšate svoje zdravlje, rešite se svih predmeta koji prave nered i blokiraju protok energije u vašoj kuhinji, a posebno obratite pažnju na kuhinjske ormariće i zamrzivač. Obavezno očistite frižider, šporet i sve posude koje koristite za pripremu i posluživanje hrane. Po mogućstvu, nemojte da čistite jakim hemikalijama već odaberite one prirodne. Operite i sve fioke, lustere, lampe, radne površine...

Savet broj 2:

Unesite tri nove posude sa zelenim biljkama, osvežite svoj prostor i napravite simbol energije novog početka. Ako planirate da ih smestite u kuhinju, odaberite bujne i aromatične biljke, poput bosiljka, ruzmarina ili nane. Fokusirajte se na ulaz u stan i kuhinju, jer su oba ova dela stana snažno povezana sa vašim zdravljem.

Savet broj 3:

Temeljito očistite i raspremite spavaću sobu i kupatilo, i bacite sve što niste koristili poslednjih šest meseci. Ne zaboravite da očistite i pod ispod kreveta i unesete neku novu biljku ili bilo kakvu drugu dekoraciju u obe prostorije.

Savet broj 4:

Ako čeznete za novom ljubavnom vezom u svom životu, onda napravite prostor za novu osobu. Očistite ormare zbog boljeg protoka energije i prostranosti i tek tada ćete moći da privučete osobu koju želite.

Savet broj 5:

Prema feng šuiju, svaka prostorija u vašem domu ima posebno značenje za vašu i ličnost ukućana, tako da je najbolje da ih sve detaljno očistite i raspremite. Temeljno čišćenje stana probudiće vašu uspavanu energiju, a posebno važno je da se otarasite svih stvari koje više ne upotrebljavate.

Izvor: Novosti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 2 sledeca idi na stranu