Uređenje doma

Stan u kome živite vas čini depresivnim? Vreme je da to promenite

Nered, sitnice kojih je davno trebalo da se rešite, sve to ume da "guši" energiju vašeg doma i čini da ste nervozniji dok u njemu boravite. Znate kako kažu "haos u kući, haos u glavi". Da se ne biste tako osećali, pripremite se za čišćenje i vredno zavrnite rukave. Ovo su smernice kako to najbolje da uradite.

Nedelja, 19.02.2017.

09:35

Izvor: Super žena

Stan u kome živite vas čini depresivnim? Vreme je da to promenite
Foto: Thinkstock

Podeli:

Deca menjaju sve iz korena

Dolaskom bebe često kuća postane skladište stvari, igračaka i ostalih stvari koje su potrebne tokom dečijeg odrastanja.

Psiholog Suzan Barel kaže da stalno spremanje za decom roditelje posebno iscrpljuje. Najuspešnije ćete izaći na kraj s ovim problemom ako decu naučite da spremaju za sobom i da igračke drže u dečijoj sobi. Sve što prerastu ili ne koriste ne čuvajte - poklonite.

Pokloni

Pokloni koji vam se ne uklapaju u vaš lični ambijent ne treba da stoje bilo gde u vašem domu.

To ne znači da staru bakinu vazu treba da bacite, ali sve takve stvari lepo složite u kutije i čuvajte na nekom mestu - u špajizu, garaži, vikendici.

*ALT

Osvežite zidove

Crvena i narandžasta boja zidova imaju stimulativno dejstvo, zelena i plava opuštaju, a bež ili sive nijanse su neutralne. Izaberite nijansu koja bi vas učinila srećnim.

Minimalizam je spas

Reorganizujte svoj stan u minimalističkom stilu. Vrlo lako ćete ga održavati u redu, a stvorićete prijatnu i umirujuću atmosferu koja neće izazivati stres. Neka vaš izbor budu zemljani tonovi, koji takođe imaju opuštajuće dejstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare