U stanu vam je haos? Pa vi ste inteligentni

Neorganizovani ste, nikad ne znate gde su vam ključevi, kuća vam je u haosu, volite da igrate video igrice? Dobra strana ovoga je da ste inteligentni.

Uređenje doma | Super žena |
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Odeća na podu sigurno nervira vašu partnerku, ali prema rečima psihologa, nered u okruženju deluje inspirativno, oslobađa od tradicije i često dovodi do svežih ideja. Možda se divite ljudima koji sve sitnice raspoređuju u tačno određene fioke, ali to što nikad ne možete da nađete ključeve i nemate predstavu gde vam je pasoš, zapravo je znak inteligencije.

Doktori nas stalno upozoravaju da ustanemo ujutru čim zazvoni alarm, ali i odlaganje budilnika takođe je znak da vam mozak bolje radi, da ste kreativniji i intuitivniji. Na isto ukazuje nemogućnost da odgledate samo jednu epizodu omiljene serije ili pročitate samo nekoliko stranica knjige, pa "žrtvujete" san i dočekate tako jutro.

Sledeći put kad vas partnerka iskritikuje da ste od igrica zaglupeli, kažite joj da je nauka dokazala da ljudi koji ih igraju imaju bolje kognitivne sposobnosti, pamćenje, moć rasuđivanja i rešavanja problema.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 2 sledeca idi na stranu