Uređenje doma

Saveti za dekorisanje životnog prostora kada imate 20, 30, 40...

Stil se gradi godinama. Bilo da je u pitanju moda ili enterijer, dekoracija, ne možete da imate iste afinitete kad ste mladi ili u srednjim godinama. Sada vas profesionalci savetuju kako svoj dom da prilagodite svojim godinama.

Nedelja, 05.11.2017.

15:04

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Dizajnerka enterijera Viktorija Hagan otkrivaju šta je najbolje da uradimo, nadogradimo u kući zavisno od toga u kom smo životnom dobu. Ako ste u dvadesetim, bitno je da se prilikom dekorisanja zabavite:

"Ne postoji bolje vreme da budete avanturista nego u dvadesetim. Igrajte se sa bojama i što je bitno ne bacajte novac na skupoceni nameštaj! Nabavite šarene čaše, zanimljiv mini-sto - dobar stil ne podrazumeva novac, već je reč o neočekivanom iznenađujućem momentu koji može da da vaša kuća", smatra Haganova.

Kada ste polako počeli da gradite izgled doma, nadogradnju koju pružaju tridesete godine života odnose se na one stvari koje su prevashodno lepe i funkcionalne.

Kitchen goals by @nishcool #interiorstyling #kitchendesign #industrialkitchen #kitchendecor #kitchendesign

Објава коју дели Jane Rockett (@rockettstgeorge) дана

"Rad sa klijentima koji imaju 30 govori da je to idealan period za nabavljanje umetnina. To može da bude slika, skulptura ili dizajnerski komad nameštaja, zastupam mišljenje da nećete zažalite ako nabavite neko umetničko delo. Uvek će vas činiti zadovoljnim i srećnim", smatra Haganova.

U ovim godinama već polako možete da definišete svoj stil.

Usredsredite se na estetiku, a ljudi se u ovom razdoblju opredeljuju za porodicu i neophodno je da mislite na dečje sobe i trpezarije.

U 40. ili 50. ili kasnije dizajneri stavljaju akcenat na hedonističke momente. To je vreme za dominaciju izgrađenog stila, ukusa i sofisticiranog pristupa - ništa nema lepše nego patina na stvarima koja govori o minulim vremenima, vašim putovanjima.

Ukrasite dom antikvitetima koje ste kupili u Parizu ili Londonu i uklopite ih u vaš stil života.

Jasno je da i životno iskustvo u sređivanju doma podrazumeva da je "sofa udobna koliko je i lepa" i da već izgrađeni stil slobodno možete da "kitite" sitnicama koje ćete sigurno znati da uparite sa ostatkom doma.

Hey guys! 👋🏻 We're back to work today! Got a good head start waking up at 4am #jetlag

Објава коју дели Alyssa Kapito Interiors (@alyssakapitointeriors) дана

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare