Uređenje doma

Urednošću dostignite zen: Kako da lako svaki deo doma blista

Na ulasku u vaš dom saplićete se o lopte, kišobrane, cegere? Ili je sve kao u hoteskom smeštaju? Ove dve krajnosti dosta govore o vašoj ličnosti i utiču na raspoloženje. Mi vam predstavljamo cake kako da lakše organizujete svoj dom i dostignete mir i blagostanje.

Utorak, 20.02.2018.

11:17

Izvor: Super žena

Urednošću dostignite zen: Kako da lako svaki deo doma blista
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Istraživanja povezuju psihičko stanje s rasporedom stvari u kući, a brojni psiholozi i stručnjaci napominju da je velika važnost urednog doma. Razlozi za to nisu da pokažete koliko ste brilijantna domaćica, već da smanjite stres.

Portal "Prevention" navodi da su osobe čiji su stanovi neuredni pod većim stresom i više su podložni depresiji od onih koji su svoje domove opisali kao opuštajuća mesta.

Takođe, prema Američkoj organizaciji za anksioznost i depresiju kada je neko anksiozan, depresivan ili ima neku vrstu poremećaja pažnje teško mu je da se koncentriše na organizaciju.

Kuhinja

Ovaj deo stana se najlakše zatrpa. Počnite da sređujete police, bacite stare plastične kutije, stare istrošene do pola začine.

Toalet

Proizvode koje se ne koristite bacite. Organizujte sve po policama da vam na dohvat ruke budu stvari koje koristite svaki dan.

Spavaća soba

ne bacajte stvari po podu, neka vam bude što manje stvari oko kreveta, a obavezno izbacite sve tehničke uređaje iz ovog dela stana.

Dnevna soba

Mesto na kome provodite najviše vremena treba da bude centar vašeg doma. Ne mora svaki jastuk da bude na svom mestu, ali svakako izbacite stare novine, kese ili bilo kakve druge ostatke - ako imate običaj da gomilate i čuvate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare