Uređenje doma

Stručnjaci presudili: Ovo su tri najbolje biljke za svaki dom

Ako ste tip osobe koja će izaći i kupiti biljku samo zato što vam se sviđa, imamo loše vesti za vas, jer ne uspevaju sve vrste cveća u istom okruženju.

Subota, 03.11.2018.

14:59

Izvor: klix.ba

Stručnjaci presudili: Ovo su tri najbolje biljke za svaki dom
foto: Thinkstock

Podeli:

Jedan od razloga za to je i taj što je vaš dom ispunjen sobama s različitim izvorom svetlosti. Stručnjaci Home Advisora izdvojili su tri biljke koje se mogu prilagoditi vašim životnim prostorijama.

Đavolji bršljen idealan je za vaše kupatilo, jer vlaži i pročišćava vazduh od toksičnih čestica, što je posebna dobrobit u predstojećim zimskim danima. Ova biljka traži senovito svetlo mesto, svež i vlažan vazduh i redovno zalivanje. Zbog toga ovu biljku treba držati u kupatilu.

Fikus bendžamin uklanja toksine i povećava količinu kiseonika, pa bi ga zbog toga trebalo držati u spavaćoj sobi. Osim toga, ima veoma zanimljiv izgled i jednostavno se uzgaja. Budući da se ova biljka drži na podu, izbegavajte je ukoliko imate podno grejanje.

Drvo žada ili "Crassula ovata" simbolizuje sreću, pa se preporučuje da je držite u hodniku gde se pozdravljate s ljudima koji ulaze u vaš dom. Biljka može dostići visinu i do metar i po. Prema Feng šuiju, ova biljka donosi novac i privlači energiju bogatstva.

Iako ove biljke možda izgledaju slično, nisu. Zbog toga kupite sve tri, ukoliko želite da imate biljke koje će imati dug vek u vašem kupatilu, sobi i hodniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare