Uređenje doma

Unesite proleće u svoj dom: Ideje za male dekoracije

S dolaskom proleća, vreme je da promenimo male stvari u našem domu kako bismo se prijatnije osećali. Male dekoracije učiniće mnogo

Nedelja, 18.04.2021.

11:22

Izvor: 24sata.hr

Unesite proleće u svoj dom: Ideje za male dekoracije
Foto: Profimedia

Podeli:

"Okolina stvarno utiče na naš način razmišljanja, pa i ja sama, kad se vreme promeni uvek uradim male dekoracije kako bi odgovarali sezoni. Trenutno želim miris svežeg cveća i osećaj prozračnosti", kaže Kejt Grej, dizajner enterijera u Njujorku.

Te male dekoracije i sitne promene ne zahtevaju da potrošite puno novca a mogu promeniti ambijent i vaše raspoloženje.

1. Cveće

"Cveće je predivno i označava novi početak. Prirodni ukrasi poput cveća u domu, poboljšavaju mentalnu energiju, unose osećaj smirenosti i prirode koja opušta", kaže Grej. 2. Voće, sveće

Na sredinu stola stavite veliku činiju s voćem ili povrćem.

"Neka vaš prostor izgleda estetski lepo i neka vam sveži proizvodi budu nadohvat ruke", kaže Grej.

Ne zaboravite i na mirisne sveće. Uzmite neke voćne ili lagane mirise kao što su vanila, tropsko voće, orhideja i slično. Uz sveću možete kombinovati i mirisne štapiće. Vaš dom će uz cveće, voće, i mirisne sveće mirisati kao da ste na pravom izletu u prirodi.

3. Osvetlite prostor

Prvo što treba da uradite posle zime je da detaljno operete prozore. Vaš dom treba da bude pun prirodne svetlosti koja je ključna za dobro raspoloženje i radost.

"Često otvarajte prozore. Ja to radim stalno u proleće kako bi mi dom bio što prozračniji. Lagani vetrić, svež vazduh, prirodni mirisi, sunčeva svetlost - udišu novi život u vaš prostor", dodaje Grej.

4. Uredite kutak u kojem radite

Male promene mogle bi vas više nadahnuti i motivisati zato i toj sobi dodajte prolećnu energiju. Za početak možete da dodate neke sitne detalje poput nove biljke, nove prostirke, nove šoljice za kafu, nove fotografije ili novog ukrasa.

Osim toga, bilo bi dobro da taj prostor organizujete. Što znači - izbacite sve nepotrebne papire i organizujte stvari koje su vam zaista potrebne

5. Vedrina i optimizam

Stavite neki novi ukras, malo umetničko delo koje ima optimističnu i radosnu poruku, ono koje zrači dobrom energijom.

"Ništa skupo, samo ono što šalje dobre vibracije. U prodavnicama i na internetu stvarno možete da pronađete puno toga, dovoljna vam je bar lepa prolećna uramljena fotografija, podmetači, mala dekoracija", kaže dizajnerka enterijera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare