Uređenje doma

Feng šui: Boje i promene u domu koje privlače novac

Feng šui predstavlja drevnu kinesku veštinu koja korišćenjem energije stvara harmoniju između individue i njenog okruženja, kao i tehniku uređenja životnog prostora, metod osmišljavanja okruženja, kao i pravilnim raspoređivanjem prostora i nameštaja.

Sreda, 05.05.2021.

07:52

Izvor: Super žena

Feng šui: Boje i promene u domu koje privlače novac
Foto: Shutterstock/Archi_Viz

Podeli:

Ukoliko se u kući događaju iznenadni troškovi, neplaćeni zastareli računi ili odliv novca potrebno je da proverite da li u postoje određene stvari koje blokiraju energiju novca, smatraju feng šui stručnjaci.

Oni su takođe saglasni da u domu stvari bi trebalo nagomilavati stvari i ne bi trebalo sav nameštaj da stavimo uz zid.

"Nameštaj treba da bude raspoređen tako da podržava komunikaciju - jer bitno je da neke komade nameštaja stavite na tepih, a ne oko njega", kaže Karen Karter, feng šui savetnik i autor knjige "Move Your Stuff, Change Your Life".

Što se tiče kuhinje, njena koleginica smatra da je ovaj deo ključan za privlačenje obilja:

"Kuhinja je direktno povezana sa sposobnošću da privučete novac", tvrdi Suzan Metzger, Feng šui savetnica. "Kuhinja i fridžider bi trebalo organizovati tako da u njima bude puno sveže hrane. Šporet mora da bude uvek čist i sve ringle treba da rade. I uvek, održavajte kuhinjski sto urednim", savetuje Suzan.

I boje u domu utiču na raspoloženje, smatraju stručnjaci:

"Crvena se smatra jakom i moćnom bojom. Ljubičasta i zelena su takođe ključne boje za privlačenje prosperiteta ali kao baš ne volite neku od ovih boja, koristite je bar u detaljima. Npr, jastučići u boji lavande, zeleni ramovi za slike i slično. Pokušajte da osetite svoj prostor - da li vam se dopada što ste tu i da li užvate. Ideja nije da punite kuću stvarima", kaže konsultantkinja Laura Benko.

Prilaz domu bi trebalo da bude označen: "Koristite svetle otirače, uz ulazna vrata stavite sa desne strane saksiju sa biljkom, jer ovi segmenti privlače novac", objasnila je Karen Karter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare