Uređenje doma

Pravilo "jedne police" pomože da ne preterate sa stvarima

Organizujte kuhinju na pravi način.

Četvrtak, 10.06.2021.

10:12

Izvor: 24hr

Pravilo
Foto: shutterstock/ Switlana Sonyashna

Podeli:

Taktika "jedne police" savršena je za kuhinjske police koje su pretrpane stvarima - na primer sa šoljicama. Posebno je korisna ako na njoj držite stvari koje ne znate kako da organizujete ili ih jednostavno ne znate kako da se rešite.

Na jedno mesto stavite sve što je iz te kategorije. Na primer - izvadili ste policu sa šoljicama. Sve ih stavite na jedno mesto, a ako ih ima na još nekoj polici izvadite ih i s te police. Neka sve šolje budu na jednom mestu.

Pogledajte prazan prostor u koji želite da stavite svoje stvari i počnite da vraćate predmete, počevši od svojih omiljenih ili onih koji su vam najvažniji.
Organizujte sve ostalo što se nalazi van police. Možete da zadržati samo ono što može da stane u taj prostor. Ako ne znate što bi s ostatkom, bacite ili donirajte.

Ovakva organizacija pruža vam da birate svoje najbolje i najdraže predmete, one koji vam se iz bilo kojeg razloga najviše sviđaju. Ograničavanje prostora koji ćete koristiti za razne predmete i odbijanje dodavanja više stvari u taj prostor ne samo da znači da ćete ono što već posedujete da ograničite, već i da ako unesete bilo koji novi predmet, moraćete da se rešite jednog starog predmeta. Napravili ste ograničenje koje će vam pomoći da budete organizovani i pod kontrolom. Takođe, nećete se čvrsto držati stvari i predmeta iz prošlosti, piše Apartment Therapy.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare