Uređenje doma

Pet saveta koji će vam pomoći da mali stan učinite funkcionalnim i vziuelno prostranim

Uređenje malog stana je izazov u kojem vlasnici nekretnine često moraju da usklade previše želja sa premalo kvadrata, kako bi stan izgledao vizuelno privlačno. Iako celokupna akcija može da deluje kao nemoguća misija, ipak, postoje par saveta uz pomoć kojih će vaš stan da izgleda privlačnije.

Nedelja, 16.01.2022.

10:08

Izvor: Super žena

Pet saveta koji će vam pomoći da mali stan učinite funkcionalnim i vziuelno prostranim
Foto: Pixel-Shot/Shutterstock

Podeli:

Pomoću ogledala prostor učinite prividno većim – strateški postavljena ogledala mogu učiniti da se prostor čini većim. Stvaraju iluziju dubine, reflektuju svetlost i čine prostor svetlijim i otvorenijim.

Učinite prostor prividno višim pomoću zavesa– zavese pomažu da prostor izgleda malo više nego što zaista jeste. Kada postavljate zavese, šipke montirajte što bliže plafonu, jer će tako privući poglede prema gore i učiniće da prozori izgledaju veće.

*ALT

Pažljivo birajte nameštaj – posebno pazite na veličinu nameštaja i ne kupujte komade prevelike za prostor koji imate. Neka nameštaj svojom veličinom odgovara veličini sobe.

Koristite boje za razlikovanje područja – u malim stanovima čest slučaj otvorenog prostora, što značajno može otežati prepoznavanje granice određenog prostora. U tome vam mogu pomoći različite boje na zidovima koje će jasno napraviti razliku između, primera radi, kuhinjskog dela i dnevnog boravka.

Birajte nameštaj koji može da ima više namena – iako ne morate sve da bazirate na funkcionalnosti, kada je svaki centimetar važan, nije loše da kupite predmete koji su multifunkcionalni. Primera radi, sto sa stolicama koji je, ujedno, napravljen da bude i prostor za skladištenje stvari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare