Dizajneri enterijera prvo primete ove greške, a zbog njih prostor izgleda manje

Ako vaš prostor nije dobro organizovan, možete da učnite više štete nego koristi, što doprinosi osećaju neravnoteže i nelagode.

Uređenje doma | superžena |
Podeli
Foto: TabitaZn/Shutterstock
Foto: TabitaZn/Shutterstock

Zato su dizajneri enterijera dali spisak uobičajenih grešaka koje pravimo u uređenju enterijera:

Mnogo nereda i malo organizacije.

"Nedostatak organizacije može da izazove previše nereda. Potrebna vam je adekvatna organizacija kako biste svoju sobu održavali čistom i bez nereda", kaže dizajnerka enterijera Sara Malek Barnei za The Spruce.

Smatra se da su noćni ormarići posebno problematično područje.

Korišćenje dosadne posteljine

Dizajneri često skreću pažnju na posteljinu.

"Tako često uđemo u sobe, a na krevetu je hiljadu različitih jastuka sa slojevima posteljine", objašnjava dizajner. Savet je da se držite jastuka i pokrivača u najviše dve boje.

Činite sobu višenamenskom

Stručnjaci nisu ljubitelji elektronike, opreme za vežbanje, pa čak ni televizora u spavaćoj sobi. Sve što stimuliše um tokom dana ne bi trebalo da bude na vašem mestu opuštanja noću.

"Ovo je mesto za odmor i opuštanje. Iako znam da je teško odložiti elektronske uređaje pre spavanja, više volim da nemam TV u spavaćoj sobi", kaže dizajner Džon Meklejn za The Spruce.

Imate samo jedan izvor svetlosti

Uverite se da vaša spavaća soba ima više opcija za osvetljenje. Mnogi ljudi zanemaruju osvetljenje u spavaćoj sobi.

Korišćenje loših kombinacija boja

Korišćenje neutralnih boja pomaže u stvaranju tog osećaja opuštenosti.

"Sve treba da se dopunjuje, a ne da se savršeno podudara. Držite se jedne teme ili boje u celom prostoru. Ako je na tepihu plavo, pronađite plavi jastuk za krevet", ističe Malek Barni.

Nedostatak ravnoteže i razmera

"Ne zaboravite da zadržite odgovarajuću razmeru komada nameštaja, jer ne želite da pojedinačni predmeti nađačaju prostor. Uverite se da su vaši delovi pođednako raspoređeni po celoj prostoriji. Stvaranje kohezivne spavaće sobe nije samo u dizajnu, već više o tome kako se osećate u prostoru. Najčešće primećujemo da nameštaj nije pravilne veličine, kao što je noćni ormarić ili tepih koji nije prikladan za veličinu sobe i kreveta", kaže Malik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 3 sledeca idi na stranu