Dodajte ovaj sastojak u vodu i 10 dana zaboravite na prašinu - nije nemoguće

Ako vam je muka od brisanja prašine koja napada svakog dana, pa skoro svakog drugog morate uzeti krpu u ruke i iznova čistiti, ne brinite. Tu je stari muzejski trik i vrlo je jednostavan, a još više koristan svim domaćicama koje vole da im je kuća blistava i čista.

Uređenje doma | krstarica.com |
Podeli
Foto: Yuganov Konstantin/Shutterstock
Foto: Yuganov Konstantin/Shutterstock

Od prašine ne možemo pobeći, ali pomoću glicerina možemo učiniti da manje napada. Donosimo vam pet načina za upotrebu glicerina u higijenske svrhe.

1. Blistavo čisti podovi

Da biste brzo i efikasno očistili prljave podove, samo dodajte nekoliko kapi glicerina u kantu sa vodom.

2. Rešite se prašine na duge staze

Dodajte malo glicerina u posudu sa vodom, pokvasite krpu tom vodom i prebrišite površine. Prašinu nećete videti najmanje 10 dana. Ova metoda čišćenja se koristi u muzejima.

3. Uklanja fleke sa odeće

Par kapi glicerina stavite na fleku i isperite sve vodom u koju ste dodali malo soli. Da biste uklonili fleku od čaja, kafe ili čokolade, samo napravite smesu od glicerina i soli, nanesite na fleku i nakon pola sata operite fleku.

4. Pravilno održavanje kožnog nameštaja

Ukoliko ste kožni nameštaj izgrebali, samo ga prebrišite pamučnom krpom koju ste umočili u glicerin. Ponovite postupak dva do tri puta.

5. Prozori

Pomešajte glicerin i etil-alkohol u razmeri 1:10 i ovom smesom prebrišite prozore. Dugo vremena ni prašina ni prljavština neće narušiti čistoću vaših prozora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 2 sledeca idi na stranu