Uspešne žene

Nekada nije znala da kuva, a danas njene recepte prati 360.000 ljudi

“Nisam oduvek volela da kuvam, tačnije, majka me je uvek štedela kuhinjskih poslova za šporetom ali, kada sam se udala, morala sam da zavežem kecelju”, piše na jednom od najpopularnijih kulinarskih sajtova Moje-grne.com. Danas, Dragani je kuvanje ne samo najveća ljubav već i uspešan posao!

Utorak, 11.04.2017.

11:01

Izvor: Super žena

Nekada nije znala da kuva, a danas njene recepte prati 360.000 ljudi
foto: privatna arhiva

Podeli:

Dragana Pušica se dugo godina bavi kulinarstvom, a dok nije pokrenula svoj sajt Moje-grne.com bila je članica mnogih foruma koji se bave ovom temom. Iako danas važi za jednu od najautentičnijih kreatorki recepata, zanimljivo je da pre udaje nije ni znala da kuva.

“Što se anegdote tiče, tačno je! Dok se nisam udala, tačnije do svoje 25. godine, ja nisam znala da skuvam bukvalno ništa. Mama je sestru i mene štedela što se tih poslova tiče, mada smo obe osnovnu školu završile na selu, gde smo živele i kuvanje od ‘malih nogu’ je bilo nekako normalno. Kako smo se suprug i ja posle venčanja odmah odvojili i krenuli život samostalno, vremenom sam morala da navučem kecelju i detaljnije se pozabavim kuhinjskim poslovima. Ispostavilo se da je to nešto što me je totalno oduševilo i osvojilo, i evo, ta ljubav i dalje traje. Jer meni kuvanje ne predstavlja obavezu, već jedno pravo zadovoljstvo”, kaže ona u razgovoru za “Super ženu”.

Domaća supa, podvarak, proja, krempita, vanilice i gibanica samo su neka od jela koje voli da priprema, ali ističe da najviše voli da jede meso.

*ALT

O njenim kulinarskim sposobnostima govori čitanjenica da je za Svetog Iliju u stanju da pripremi trpezu i za tridesetoro ljudi! Tajna srećnog nepceta je u tome što su njeni recepti autentični i drugačiji od onoga što možemo videti na ostalim blogovima.

“Možda je tajna mog uspeha upravo u tome što kuvam ‘narodna jela’. Jela koja nisu preterano skupa i koja ne zahtevaju neke egzotične namirnice, kako ja u šali kažem, namirnice ‘nemoguća misija’. Ja živim u malom mestu, pa većinu namirnica, barem kada su u pitanju neki strani recepti, ne mogu da kupim. Ili ih uopšte nema u prodaji, ili su preskupe. Isto tako, treba biti aktivan kada su objave u pitanju. Ne treba objavljivati na blogu post jednom u dva meseca. ‘Moje Grne’ ima preko 2.500 objavljenih članka/recepta. I dan danas, baš kao i na početku blogovanja, postove objavljujem svakog drugog dana, mada se često desi i da to bude svakog dana. Čitaoci su tako navikli, a meni nije teško”.

*ALT

Blog koji je iz ljubavi započela pre 10 godina, prerastao je u njen posao, što nosi veliku odgovornost prema publici. Kaže da iza čitave priče finansijski ne stoji nikakav sponzor već samo suprug i ona, te da je velika odgovornost “plivati” u moru punom blogova i portala koji se bave istom tematikom. Zato je svesna koliko je važno ostati svoj.

“Ja jednostavno radim ono što volim, onako kako sam startovala od početka. Treba se menjati naravno u pozitivnom smislu i biti sve bolji i bolji, ali ne menjati drastično ono čime ste startovali. Budite svoji! Ako ste krenuli da promovišete ‘zdravu hranu’, ‘etno’, ‘vegetarijansku’... zadržite se na tome. Ne valja menjati niše i stolove onako ‘kako duva vetar’. Izjasnite se! Čitaoci vide svaku promenu, a shodno tome vas nagrađuju ili kažnjavaju. Danas su društvene mreže jači kanali komunikacije od samog bloga, pa treba prihvatati savete i biti aktivan i na njima. Da biste bili uspešni, ipak trebalo bi malo i uložiti u sve to, kako svoje vreme, tako i novac. I najvažnije, nositi se podjednako kako sa pohvalama, tako i sa kritikama i od toga izvući poentu”, zaključuje u razgovoru za naš portal.

Draganine preporuke za uskršnju trpezu:

1. Domaća supa od mladog pevca

2. Uskršnja gnezda

3. Karamel oblande

4. Rolovana punjena prasetina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare