Uspešne žene

Bivša urednica "Voga": Zašto žene sebi postavljaju nerealne standarde

Iako je ostvarila velike uspehe u karijeri, nekadašnja urednica "Voga" Aleksandra Šulman, priznaje da žena ne može da ostvari sve.

Utorak, 13.06.2017.

10:57

Izvor: B92

Bivša urednica
Foto: Getty

Podeli:

S obzirom da je 25 godina vodila čuveni modni magazin, može se reći da je bivša urednica britanskog "Voga", Aleksandra Šulman pravi primer uspešne žene sa ambicijama.

Odgajajući svog sina kao samohrana majka i kroz aktivan rad u izdavaštu, Aleksandra je dokazala da se uz dobru organizaciju može postići dosta toga.

Ipak, uprskos tome što se smatra jednom od najcenjenijih dama koja je ostvarena u raznim segmentima, Šulmanova smatra da žena ne može da ima sve.

*ALT

"Muškarci ne mogu da imaju sve- ali možda ni ne pokušavaju. Ne znam zašto su žene kreirale te nemoguće standarde", istakla je bivša urednica i dodala:

"Možda je reč o preteranoj kompenzaciji. Ako ste od strane ljudi osuđeni na osnovu vaše sposobnosti braka i prošli ste kroz mnogo borbe, možda mislite da možete da uradite sve. Ipak, ja verujem da ne možete."

Aleksandra se povukla iz britanskog "Vogu" u januaru godine, nakon 25 godina rada.

U saopštenju, Šulmanova je priznala da je teško naći racionalne razloge za odlazak ali je želela da iskusi drugačiji život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare