Uspešne žene

Malo je 24 h: Koliko treba da traje dan da bi žene završile sve obaveze?

Naučnici su došli do zaključka da je današnjim ženama potreban dan koji traje 28 sati da bi postigle sve obaveze.

Sreda, 14.11.2018.

15:28

Izvor: Ljepotaizdravlje

Malo je 24 h: Koliko treba da traje dan da bi žene završile sve obaveze?
Foto: Thinkstock ilustracija

Podeli:

Šest od deset žena reklo je da im je potreban duži dan i to za 3 sata i 36 minuta. Na taj način jedino bi uspele da uklope sve poslovne obaveze, porodične aktivnosti i društveni život.

Polovina žena koje su učestvovale u istraživanju od njih 2.000 reklo je da žrtvuje sate spavanja kako bi eventualno uradile nešto za svoju dušu: vežbale ili se družile.

Kako prenosi portal "San", to znači da mnogo žena dnevno spava samo šest sati umesto preporučenih osam. Žene koje rade uglavnom su na poslu od 9 do 17 sati, a nemali broj rekao je da se dešava da ne izađu s posla pre 19 sati, piše "Ljepota i zdravlje".

Polovina žena izjavila je da ustaje još pre šest ujutro, a ne legne na spavanje pre ponoći. Sve ovo izaziva stanja kao što su premor, problem sa koncentracijom, stvaranje podočnjaka i umorne kože.

Kada bi imale dan koji traje 28 sati, žene u studiji su izjavile da bi se više družile sa prijateljima i partnerom, posvećivale bi se kuvanju i isprobavanju novih recepata i provodile bi više vremena vežbajući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.