Baka koja je zbog svojih recepata postala internet-senzacija u Srbiji

Oni koji su u potrazi za idejama za to šta da skuvaju u Srbiji sve više se okreću 69-godišnjoj baka Jeli, koja je iskoristila svoje životno iskustvo i pokrenula onlajn tutorijal za kuvanje.

Uspešne žene | Tanjug |
Podeli
foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

Njeno ime je Jelena Petrović i njen kanal na Jutjubu i blog pod nazivom Bakina kuhinja imaju preko 50 miliona pregleda i skoro 150.000 pratilaca koji svakodnevno gledaju novi recept domaće kuhinje, piše AP.

Uz pomoć svog supruga Milana, koji je iza kamere i kupuje namirnice, baka Jela je postala lokalna poznata ličnost i internet-senzacija, a prošle godine je osvojila i nagradu.

"Sve što je potrebno je ljubav i volja i želja da nešto uradite", izjavila je baka Jela u intervjuu AP.

"Sve možete da uradite, samo ako to stvarno želite", dodala je ona.

Sve je počelo pre desetak godina kada je baka Jela pokrenula onlajn forum da podeli svoje recepte domaćih jela od supa do kuvanih jela, mesa, slatkiša, domaćeg hleba i peciva.

Broj pratilaca polako je rastao i ona je pokenula blog i počela da postavlja video-snimke koje je snimala u početku mobilnim telefonom, a tek odnedavno boljom kamerom.

Usput je naučila onlajn veštine.

"Nisam čak znala da upotrebim kompjuterski miš", rekla je ona i dodala da je puno guglala i čitala tutorijale.

Ovih dana kanal Jelene Petrović je celodnevna preokupacija. Nakon jutarnjeg čaja, par kreće na posao od kupovine namirnica do snimanja, uređivanja i postavljanja video-snimaka, objasnila je ona.

"To je iscrpljujuće, od ranog jutra do kasnih večernjih sati'', rekla je baka Jela objašnjavajući da su moguće i greške, kao u bilo kom filmu.

Ona je istakla da njeni pratioci čekaju novi recept svakoga jutra i da, ukoliko kasni, pitaju da li je dobro i šta se dešava.

Baka Jela kaže da priprema jela u svojoj kuhinji od lokalnih namirnica koje se mogu naći u prodavnicama i na pijacama u Srbiji na način na koji su to radili generacijama pre nje. Često gledaoci pišu da im ti recepti vraćaju topla sećanja na detinjstvo.

"Moji recepti su svi domaći, tradicionalni recepti domaće hrane'', objasnila je baka Jela.

"Pravim stvari koje su moja majka i baka pravile'', dodala je ona.

Deo hrane koju napravi podeli komšijama i prijateljima, ali slatkiše čuva za svoje unuke'', rekla je baka Jela osmehujući se.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 3 sledeca idi na stranu