Uspešne žene

Od hobija napravila posao: Kreativna Užičanka stvara prava remek-dela od gline VIDEO

Rada Zarić iz Užica je umetnica koja je svoj hobi pretvorila u posao. Unikatni nakit, ukrašavanje escajga, heklice i kreativnost na delu.

Ponedeljak, 22.03.2021.

16:16

Izvor: B92

Od hobija napravila posao: Kreativna Užičanka stvara prava remek-dela od gline VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Podeli:

Rada Zarić iz Užica pretvorila je svoj hobi u posao, prvenstveno jer je oduvek želela da svojim prijateljima poklanja kreativne i unikatne stvari. Ona stvara svoja umetnička dela od polimerske gline.

Prvo je počela da pravi nakit, a onda joj je petogodišnji sin dao nove ideje.

"Moj sin je na kašiki napravio lik nekog junaka. Meni je to bilo fantastično i poslužilo mi je kao ideja, pa sam počela da izrađujem escajg po porudžbini, sa imenom, sa likom i slično", rekla je Rada i istakla da stalno ima želju da nudi nešto novo i širi svoj asortiman.

Za izradu escajga neophodno je nekoliko sati, jer nakon ukrašavanja, na red dolazi pečenje gline i premazivanje zaštitnog sloja.

"Mnogim mušterijama je žao da koriste escajg, ali on je potpuno upotrebljiv. Preporučujem ručno pranje", rekla je Užičanka koja se bavi slikanjem, ali i digitalnim crtanjem.

"Neko mi pošalje fotografiju, pa ja izrađujem digitalni crtež", rekla je Rada, koja je nagrađivana za svoj rad. Ona, takođe, organizuje i kreativne radionice za decu i odrasle.

Kako izgledaju ova remek-dela pogledajte u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare