Uspešne žene

Zvezda Jutjuba i blogerka sa 70: Baka Jelena, od koje svi uče da kuvaju

Više od decenije je na onlajn nebu, svojim kulinarskim umećima edukuje i inspiriše sve one koji žele da nauče da kuvaju. Ona je neponovljiva, neposredna i prava gastro-zvezda - baka Jelena Jela Petrović, koja nas već godinama inspiriše.

Utorak, 13.04.2021.

12:56

Izvor: B92

Zvezda Jutjuba i blogerka sa 70: Baka Jelena, od koje svi uče da kuvaju
Baka Jelena/Foto: Privatna arhiva

Podeli:

Harizmatična baka, autorka bloga "Bakina kuhinja", zahvaljujući svom mladalačkom duhu, preduzetnišvu i smislu za kuvanje jedna je od omiljenih kulinarki na internetu i prava zvezda Jutjuba. Uz njene kulinarske veštine učimo da kuvamo, pravimo poslastice, krčkamo kuvana jela.

Kaže za portal "Super žena" da ljubav prema kuvanju traje još od malih nogu.

"Glavni cilj mog rada je da uvedem mlade u svet kulinarstva pokazujući im lagane, jeftine recepte koji nastaju u Despotovcu, a prate ljudi iz celog sveta", kaže baka Jela.

"Prve savete sam dobila od mame, a razvijala sam svoje kulinarske veštine od kada sam se udala za deku. U braku sam 50 godina, kuva se stalno, tu sam oko šporeta", dodaje ona.

*ALT

Ne krije da joj njen saputnik, deka Milan, pomaže u svemu.

"Imali smo tragediju u kući i želela sam da ublažim bol. Polako, sa malom kamerom, telefonima, počeli smo da snimamo recepte. Razvijali smo se u tome, a mnogo su mi pomogli sestrići. Deka snima, postavlja svetlo, nabavlja namirnice, ma vodi računa o svemu. Da nema deke, kanal 'Bakina kuhinja' ne bi postojao, a sada zajedničkim snagama radimo na još jednom sajtu 'Bakina i dekina kuhina'", objašnjava nam baka Jelena.

Kaže da se u online svetu snalazi kao "riba u vodi" i da je do danas objavljeno više od 2500 recepata, i da njena zajednica ima više od 300.000 pratilaca.

Sudeći po projektima u najavi, ova superbaka radi punom parom:

"Nastavljam da radim na blogu, objavljivaću i dalje recepte na Jutjubu, a u pripremi je moja treća knjiga. Kao što uvek kažem - samo da je zdravlja".

*ALT

Ova sedamdesetogodišnjakinja kaže da slatkiše koje priprema obično šalje unucima, a uživa u spremanju kuvanih jela.

"U mojim receptima nema tajni, svaki je prikazan u celosti i nikada ništa nisam sakrila, naprotiv, ukoliko nešto i pogrešim, uvek dam savet kako bi bilo bolje uraditi. To zaista ne bi bilo fer prema mojim fanovima, jer oni to nisu zaslužili", iskrena je naša sagovoarnica.

A šta kada recept ne uspe?

"Pa bože moj, događa se", iskrena je naša sagovornica, "Da, bilo je i pehova na snimanju. Jednom mi se dogodilo da je gotova torta završila na podu."

Iskoristili smo priliku da našu uspešnu blogerku upitamo za nadolazeći praznik Uskrs i koje su đakonije nezaobilazne na trpezi njene porodice.

"Na naš velik praznik, pored jaja obojenih prirodnim bojama, naći će se pečeno pile, krompirići, domaća supa i praznična torta, koju ću uskoro pripremiti i postaviti na moj Jutjub kanal."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.