Uspešne žene

Hoće li ponoviti uspeh? Dž. K. Rouling napisala novu knjigu za decu

Britanska književnica Dž. K. Rouling, proslavljena kao autorka serijala o Hariju Poteru, napisala je novu knjigu za decu.

Četvrtak, 15.04.2021.

12:32

Izvor: B92

Hoće li ponoviti uspeh? Dž. K. Rouling napisala novu knjigu za decu
Foto:Profimedia

Podeli:

Nova knjiga za decu "Božićno prase" biće objavljena u oktobru ove godine i to na 20 jezika. Kako je pre dva dana objavljeno na zvaničnom sajtu spisateljice, ovo je priča o dečaku i njegovoj dragocenoj igrački, i o tome dokle je spreman da ide da bi je pronašao. Ova priča nema nikakvih dodirnih tačaka sa prethodnim radom Dž. K. Rouling.

Kao što je već poznato, prvu knjigu iz serijala o Hariju Poteru napisala je živeći od socijalne pomoći kao samohrana majka. Prva knjiga, objavljena 1997. godine, postigla je izvanredan uspeh, iako ju je nekoliko izdavača odbilo. Knjiga je osvojila mnoge nagrade, usledili su nastavci takođe izuzetno uspešni, zatim ekranizacije knjiga, a sve ostalo je istorija. Dž. K. Rouling danas je jedna od najbogatijih i najuspešnijih žena na svetu.

Posle serijala o Hariju Poteru, napisala je knjigu za odrasle "Upražnjeno mesto", 2012. godine. Roman je doživeo uspeh u komercijalnom smislu - za prve tri nedelje u Britaniji je prodat u milion primeraka, ali su kritike bile podeljene.

Njen sledeći roman je bio "Zov kukavice", kriminalistički roman, koji je 2013. godine objavila pod pseudonimom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.