Humanitarka nezgodu pretvorila u humanitarno delo VIDEO

Ona je svoje umeće odlučila da predstavi javnosti 2017. godine kada je i otvorila prvu izložbu sa fotografijama koje su nastale ovom tehnikom.

Uspešne žene | B92/TV Prva |
Podeli
Foto:Printscreen/Prva televizija
Foto:Printscreen/Prva televizija

Dela sa jajima su nastala prošle godine u toku pandemije, a Jelena je odlučila da ova dela proda uz pomoć humanitarne akcije i sav dobijen novac donira deci iz doma u Sremčici koja su ometenoj u razvoju i bez roditeljskog staranja.

Borovčanin je žena iz sveta finansija, bavi se osiguranjem, a nakon što je doživela nezgodu sa staklom na kolima, odlučila je da iz toga izvuče životnu pouku i pretvori svoju nezgodu u neko delo koje bi je podsećalo na to što joj se dogodilo. Ttako su nastala umetnička dela poput slika koje su rađene sličnom tehnikom sa kojom se radi mozaik, a nakon toga i jaja.

Izložba je humanitarnog karaktera jer je Jelenu prošla godina i nastala kriza sa koronom inspirisala da napravi ova dela. Izložba će biti održana u hotelu "Amsterdam" i otvara se 22. aprila uz poštovanje svih epidemioloških mera, a novac se donira kupovinom umetničkih dela kojima je određena je cena, a delo možete rezervisati i kupiti na sajtu ili ličnim prisustvom.

Izložbu "101 uskršnje jaje za 100 blistavih osmeha" su podržali i srpski prestolonaslednik i princeza, jer su oni donatori Doma u Sremčici već dugi niz godina.

Tvrdi da je ova tehnika pravljenja umetničkih dela smiruje, a za jedno jaje joj je potrebno 5-6 sati aktivnog rada.

A kako ta jaja zapravo izgledaju pogledajte u videu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 6 sledeca idi na stranu