Uspešne žene

Ko su najplaćenije manekenke na svetu danas? I koja je broj 1

One su glavni i najtraženiji modeli. Ali koja je broj 1? Samo jedna može biti najplaćenija.

Petak, 23.04.2021.

23:07

Izvor: B92

Ko su najplaćenije manekenke na svetu danas? I koja je broj 1
Foto:Profimedia

Podeli:

Svet modelinga je okrutan svet. Mnoge devojlke širom sveta pokušavaju da dobiju bar 5 minuta slave i mogućnost da prošetaju nekom od najekskluzivnijih modnih pista, ali samo retkima to uspe.

Uspeti i probiti se u svetu modelinga nije lako, ali nije ni nemoguće. Potrebno je izgledati onako kako industrija očekuje da izgleda tipičan model, ali i imati malo sreće. Biti na listi najtraženijih i najplaćenijih modela, nešto je što bi mnogo devojaka htelo. Ako su to nekada bile Naomi Kembel, Linda Evanđelista, Sindi Kraford, zatim Andrijana Lima, Žizel Bindšen i druge, ko su trenutno najplaćenije manekenke? I koja je trenutno glavna, ona koja zarađuje najviše u modnoj industriji?

Bela Hadid (zarada 8.5 miliona dolara) i Điđi Hadid (zarada 9.5 miliona dolara) spadaju u top-10 najplaćenijih modela, ali - nisu u top-5. Nije ni Kara Delavinj, koja zauzima 6. mesto sa zaradom od 10 miliona dolara.

Ova lista menja se svake godine, ali trenutna lista top-5 modela po zaradama izgleda ovako.

5. Žizel Bindšen (zarada 10,2 miliona dolara)

Iako ima već 40 godina, Žizel je jedna od najtraženijih manekenki. Još od 2001. godine važi za jednu od najplaćenijih modela, a više puta našla se na listama najbogatijih žena u šou-biznisu. Magazin "Vog" "imenovao" ju je kao najzaslužniju za prekid "heroin šik ere" u modelingu 1999. godine, zamenivši to svojim seksi telom, oblinama i zlatnim tenom. Bila je "Viktorijin anđeo" od 1999. do 2007. godine, potpisavši jedan od najskupljih ugovora u istoriji poslovanja ove kompanije.

Do jula 2018. godine pojavila se na više od 1200 naslovnih strana širom sveta.

Zabavljala se sa glumcem Leonardom Dikapriom pet godina i važi za njegovu najozbiljniju vezu. 2006. godine započela je vezu sa Tomom Brejdijem, igračem američkog fudbala. Venčali su se 2009. godine i imaju dvoje dece.

Pobornica je zdrave hrane, na biljnoj osnovi.

4. Rozi Vajtli (zarada 11.5 miliona dolara)

Britanska manekenka važi za jednu od najatraktivnijih žena na svetu. Uživa u prirodnom izgledu, zagovornica je minimalizma, a kao trendseterka naglašava da je lepota u jednostavnosti. "Atraktivni komadi odeće ne ističu vašu lepotu nego skreću pažnju na sebe", voli da kaže.

Ova 34-godišnjakinja iz modelinga je ušla i u glumačke vode, a od 2010. godine u vezi je sa glumcem Džejsonom Stejtamom, sa kojim ima sina, rođenog 2017. godine.

3. Krisi Tajgen (zarada 11. 5 miliona dolara)

Ova 35-godišnja manekenka ujedno je i televizijska ličnost, autorka i poslovna žena. Kao model proslavila se naslovnicama za "Sports ilustrejted" ali je brzo počela da radi i u mnogobrojnim televizijskim emisijama.

2016. godine objavila je knjigu recepata, koja je dospela na listu bestselera "Njujork tajmsa" i bila druga najprodavanija knjiga na temu recepata, te godine.

U braku je sa muzičarem Džonom Ledžendom od 2013. godine. Venčali su se posle šest godina veze, a upoznali na snimanju spota za njegovu pesmu, u kojem je ona glumila njegovu partnerku.

2. Karli Klos (zarada 13 miliona dolara)

Američki model kojeg je francuski "Vog" proglasio za "jednog od top 30 modela 2000-ih" kada je njoj bilo samo 17 godina. Do 2019. godine pojavila se na 40 naslovnih strana "Voga" širom sveta.

Ambasadorka je mnogih brendova, a pojavljuje se i kao domaćica u rijaliti programima vezanim za modu.

U martu ove godine dobila je i prvo dete sa suprugom Džošuom Kušnerom, čiji je brat oženjen Ivankom Tramp.

1. Kendal Džener (zarada 22 miliona dolara)

Američka manekenka i rijaliti ličnost, karijeru je započela u reklamnim kampanjama za štampu a veliki uspeh doživela je 2015. i 2016. godine hodajući za velike modne dizajnere na pistama u Njujorku, Parizu i Milanu.

Kendal se već 2015. godine našla na Forbsovoj listi najbogatijih modela, na 16. mestu, zarađujući 4 miliona dolara godišnje a 2017. godine bila je 15. najpraćenija poznata ličnost na Instagramu.

Njenom uspehu i traženosti, te ogromnoj zaradi, svakako doprinosi činjenica da je deo "klana Kardašijanovih". Trenutno je na Instagramu prati neverovatnih 160 miliona ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.